Seyhan'da bir yılda 4 bin 791 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı

Seyhan

Seyhan'da bir yılda 4 bin 791 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı

ADANA - Seyhan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi'nde, bir yılda 4 bin 791 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sahipsiz hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 yıl önce kurulan merkezde, ameliyathanelerden yoğun bakıma kadar birçok alan bulunuyor.

Merkezde bir yılda 4 bin 791 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı, 2 bin 800'ünün de bakım ve tedavisi gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, sahipsiz hayvanlar için Seyhan'da, esnafa ve hayvanseverlere 5 bin mama ve su kabı dağıttıklarını belirtti.

İlçenin yeşil alanlarında da 220 otomatik su kabıyla sahipsiz hayvanların su ihtiyacının karşılandığını kaydeden Akay, "Can dostlarımız için belediyemiz bünyesinde mama üretmeye de başladık. Seyhan'da can dostlarımızı da yalnız bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.



Yurt Dünya 20.12.2023 21:15:52 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: