Sıcak havadan bunalan çocuklar su savaşı yaparak serinlediler

Sıcak havadan bunalan çocuklar su savaşı yaparak serinlediler

Sıcak havadan bunalan çocuklar su savaşı yaparak serinlediler

Bayburt’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı bunaltıcı havadan en çok etkilenenler arasında çocuklar yer alıyor. Gündüz saatlerinde 35 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığı, gece saatlerinde yerini serin havaya bırakıyor. Kavurucu sıcakların yaşandığı Bayburt’ta vatandaşların çeşmelerde yüzünü yıkayarak, çocukların ise su balonlarıyla su savaşı yaparak serinlediği görüldü.
Kuru, bunaltıcı, sıcak havada sokak hayvanlarına elleriyle su içiren Bayburtlular, sokak hayvanlarının yardımına koşmayı da ihmal etmiyor. Çay içtiği yerde bunalan ve sıcak havadan dert yanan Bayburtlu bir vatandaş, "Çok bunaltıcı sıcak var. Çay içtiğimiz yerde terliyoruz, sıcak çok fazla, serinlemek için çeşmeye geldik ellerimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Bugün hava iyice sıcak" diye konuştu.

Su balonlarıyla birbirini ıslatarak serinlediler
Buldukları çeşmelerden balonlarını su doldurarak su savaşı yapan çocuklar etraftakilerin bakışlarına aldırış etmeden gönüllerince eğlenerek, keyifli zaman geçirdiler. Çocuklar, sıcak havadan bunaldıklarını belirterek, "Şu an su balonlarımızı dolduruyoruz, hava çok sıcak serinlemek için birazdan su savaşı yapacağız" diyerek konuştular. 30 yılın en sıcak senesinin bu sene olduğunu ifade eden bir vatandaş, sıcak havada dışarı çıkılmaması hatırlatmasında bulunarak, "Sandalyemi aldım, gölgeye geldim serinde oturuyorum. Allah herkese kolaylık versin, hastalara şifa versin. Bayburt’un hali bu kış çok çetin geçer, donarız yaz ise aşırı sıcak geçer pişeriz. Mümkün olduğu kadar insanlarımız kendilerini sıcaktan korusunlar. Kalp hastası, tansiyon hastası dışarı çıkmasın" dedi.


Güncel 24.08.2022 09:45:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

2

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

3

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

4

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

5

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

6

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

7

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

8

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

9

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

10

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi