Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Batman’ın Sason ilçesinde 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde yetişen kenger otu sütünden elde edilen şifa deposu kenger sakızı, bir kilosu bin liradan alıcı buluyor.
İlçenin yüksek kesimlerinde, özellikle dağların eteklerinde yetişen kenger sakızını toplamak için sabahın erken saatlerinde yola düşen köylüler, 3 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları bölgede özellikle kurumuş dikenli kenger bitkilerinin etrafındaki toprağı kazıyarak kökü ortaya çıkarıyor. Köylüler, kökün baş kısmını keskin bir bıçakla keserek kenger sakızı halini alacak beyaz renkli sütü akıtıp bir kaba koyduktan sonra kurutarak sakız haline getirip kilosunu bin liradan satışa sunuyor.
Mereto Dağı eteklerinde kenger sakızı toplayan vatandaşlardan Cuma Aktaş, kenger sakızının uzun süre çiğnenebildiğini belirterek, sakızın özelikle ağız sağlığına iyi geldiğini söyledi. Kenger sakızı toplamanın çok zor olduğunu ifade eden Aktaş, bölgede kenger olarak bilinen bir bitkiden elde etikleri sakızın tam bir şifa deposu olduğunu aktararak, pazarlarda kilosunun bin liradan alıcı bulduğunu ifade etti.


Güncel 13.06.2020 09:33:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de, restorasyon halindeki 115 yıllık okulda yangın

2

Feke'de dereye düşen hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı

3

Kozan'da park halindeki hafif ticari araç yandı

4

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişinin cansız bedenine ulaşıldı

5

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

6

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

7

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

8

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

9

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi