Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Batman’ın Sason ilçesinde 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde yetişen kenger otu sütünden elde edilen şifa deposu kenger sakızı, bir kilosu bin liradan alıcı buluyor.
İlçenin yüksek kesimlerinde, özellikle dağların eteklerinde yetişen kenger sakızını toplamak için sabahın erken saatlerinde yola düşen köylüler, 3 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları bölgede özellikle kurumuş dikenli kenger bitkilerinin etrafındaki toprağı kazıyarak kökü ortaya çıkarıyor. Köylüler, kökün baş kısmını keskin bir bıçakla keserek kenger sakızı halini alacak beyaz renkli sütü akıtıp bir kaba koyduktan sonra kurutarak sakız haline getirip kilosunu bin liradan satışa sunuyor.
Mereto Dağı eteklerinde kenger sakızı toplayan vatandaşlardan Cuma Aktaş, kenger sakızının uzun süre çiğnenebildiğini belirterek, sakızın özelikle ağız sağlığına iyi geldiğini söyledi. Kenger sakızı toplamanın çok zor olduğunu ifade eden Aktaş, bölgede kenger olarak bilinen bir bitkiden elde etikleri sakızın tam bir şifa deposu olduğunu aktararak, pazarlarda kilosunun bin liradan alıcı bulduğunu ifade etti.


Güncel 13.06.2020 09:33:37 0

İlginizi Çekebilir

1

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

2

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

4

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

5

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

6

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

7

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

8

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

9

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

10

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı