Sığınağa alınan Bodrumlu turizmciler tahliye bekliyor

Sığınağa alınan Bodrumlu turizmciler tahliye bekliyor

Sığınağa alınan Bodrumlu turizmciler tahliye bekliyor

Rusya’nın başlattığı askeri harekat ile Ukrayna’da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler, tahliye bekliyor. Tahliye ile ilgili bakanlık ve büyükelçilikle görüşmelerin ise devam ettiği öğrenildi.
Rusya’nın dün sabaha karşı başlattığı askeri harekat ile işgale başladığı Ukrayna’da, iş görüşmesi için ülkede bulunan Bodrumlu turizmciler mahsur kaldı. Harkov’da bir otelde mahsur kalan Bodrumlu 1 acente yetkilisi ve 5 otelci, yardım çağrısında bulundu. Turizmcilerle birlikte Türk öğrencilerin de otelde olduğu öğrenildi.
Bombalar patlayınca sığınağa alındılar
Harkov’a 30 - 40 kilometre yakın bir bölgede askeri bölgeye yapılan saldırıda bombaların patladığını ve seslerin otele kadar geldiğini dile getiren turizmciler, otel yetkililerinin kendilerini sığınağa götürdüğünü anlattı. Yarım saat sığınakta kalan Bodrumlu turizmciler ile beraberindekiler, tehlikenin geçmesi üzerine yeniden otelin lobisine çıkarıldı.
"Şu an güvendeyiz, bir sıkıntımız yok, tahliye bekliyoruz"
İş adamı Adnan Maviyıldırım yaptığı açıklamada, “Biz hem Dışişleri Bakanlığımız hem de Kiev Türkiye Büyükelçiliği ile irtibata geçtik. Yer tespiti istediler, verdik. Güvenli bir şekilde tahliye edileceğimiz söylendi. Şimdi tahliye için bekliyoruz. Burada güvendeyiz. Sabah buraya 30-40 kilometre yakındaki askeri noktayı vurmuşlar. Sesler buraya kadar gelmişti. Bizi sığınağa indirdiler ama tehlike geçince tekrar lobiye çıktık. Bizimle birlikte burada Türk öğrenciler de var. Burası 5 yıldızlı bir otel, bize gayet iyi bakılıyor. Şu an için herhangi bir sıkıntımız yok, sadece tahliye bekliyoruz" dedi.


Yurt Dünya 25.02.2022 17:35:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu