Sigortam.net'ten bebek planlayan ailelere öneriler

Sigortam.net

Sigortam.net'ten bebek planlayan ailelere öneriler

İSTANBUL - Sigortam.net, hamilelik, doğum ve sonrası süreçleri önceden planlamanın önemine dikkati çekerek, ebeveyn adaylarının sağlıkta güvence için göz önünde bulundurması gereken bilgileri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sigortam.net, yeni yılda bebek sahibi olmak ve ailesini genişletmek isteyenler için sağlık sigortalarına eklenebilecek ek paket ve teminatların altını çiziyor.

İhtiyaca göre tercih edilen doğum, yeni doğan ve bebek sağlık sigortalarıyla hem annelerin hem de bebeklerin sağlıkları güvence altına alınabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Ataman Kalkan, aileye yeni katılan bir bebeği sigortaya almanın herkesin önceliği olduğunu belirtti.

Herhangi bir sağlık sigortası ya da konuya ilişkin ek teminat bulunmaması halinde doğum ve sağlık kontrolü maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu kaydeden Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

"Sigortam.net olarak, anne ve baba adaylarının herhangi maddi bir kaygı yaşamadan, istedikleri hastaneyi ve doktoru seçme özgürlüğüne sahip olabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. Müşterilerimizin sağlık sigortası gibi karmaşık bir dünyada bilinçli ve güvende hissetmeleri adına onlara rehberlik ediyoruz. Aileler, Sigortam.net web sitesinde hamilelik, doğum ve doğum sonrası tüm süreçler için sigortacılık ürünlerini kolayca bulup teminatları kıyaslayarak kendilerine en uygun olan seçeneği değerlendirebilirler."

- Doğum teminatlı sağlık sigortası, özel hastanelerden ücretsiz ya da uygun fiyatlarla yararlanmayı sağlıyor

Açıklamada hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerinde ihtiyaç duyulacak sigorta türlerine de yer verildi.

Buna göre, doğum sigortası; hamilelik boyunca anne ve bebek sağlığı için haftalık ve aylık olarak yapılması gereken kontrolleri, doğum şekline göre ortaya çıkan (sezaryen ya da normal doğum) masrafları, lohusalık ve yenidoğan kontrollerini kapsıyor.

Doğum teminatlı sağlık sigortası, özel hastanelerden ücretsiz ya da uygun fiyatlarla yararlanmayı sağlıyor.

Doğum paketi, özel sağlık sigortasına ekletilebiliyor ya da tamamlayıcı sağlık sigortasına ek olarak doğum teminatı şeklinde satın alınabiliyor. SGK destekli bir sigorta türü olan tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelerde nitelikli sağlık hizmetinden yararlanma fırsatı da sunuyor. Üstelik doğum için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıldığında ödenmesi gereken prim, özel sağlık sigortasına göre çok daha düşük oluyor.

Doğum sigortası yaptırırken hamilelik süreci başlamadan önce bu teminatı poliçeye ekletmek gerekiyor. Özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası için hamile kaldıktan sonra sigorta yaptırmak ile hamile kalmadan önce poliçeye eklenen doğum teminatı arasında fiyat farkı bulunuyor.

- Bebekler annenin sigortasına eklenerek sisteme dahil ediliyor

Yenidoğan teminatı, doğum sigortası içerisinde yer alan ve kısa süreli bir teminat olarak öne çıkıyor. Bu ek teminatla bebeğin doğum sonrası ilk muayenesi ücretsiz olarak sigorta şirketi tarafından karşılanabiliyor. Anlaşmalı sağlık kuruluşlarında gerçekleşen doğum işlemlerinde yararlanılabilen yenidoğan teminatı, bebeğin doğumuyla aktif hale geliyor. Teminatın karşılayabildiği sağlık hizmetleri genel olarak kuvöz, rutin takip, yenidoğan aşıları, testler ve tetkikler olarak sıralanıyor.

Bebek sağlık sigortalarında, genel olarak bebeklerin ihtiyaç duydukları tedavilerin masrafları sigorta şirketlerince karşılanıyor. Böylece aileler, özel hastanelerde tedavi ücreti ödemeden bebekleri için sağlık hizmeti alabiliyor. Bebekler hem anne karnındayken hem de doğduklarında annenin sigortasına eklemeler yapılarak sigorta sistemine dahil ediliyor.

Doğumla birlikte aktif hale gelen bebek sigortası, aile sigortası içinde de yer alabiliyor. Aile sigortası ürünlerinde, özel ya da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri, aile içerisindeki bireyleri kapsayacak şekilde yaptırılabiliyor ve önemli avantajlar sağlanabiliyor. Fakat aileye yeni katılan üyeler varsa ya da yeni bir evlilik yapıldıysa, bu bireylerin sigorta kapsamına dahil edilebilmesi için yeni eş, yeni doğmuş veya evlat edinilmiş çocuk olduğu mutlaka belgelenmesi gerekiyor.

- Bebeklere özel sağlık sigortaları

Bebeklere özel sağlık sigortası kapsamında, ayakta tedavi, yatarak tedavi, yoğun bakım işlemleri ve evde bakım hizmetleri gibi bir dizi sağlık hizmeti yer alıyor. Bebek sigortalarında genellikle kuvöz gibi yetişkin sigortalarında görünmeyen ifadeler ile karşılaşılabiliyor.

Bebekler için tamamlayıcı sağlık sigortası ise SGK ile anlaşmalı olan hastanelerde yararlanılabilen, kişilerin fark ücreti ödemeden hizmet almasını sağlıyor. Bebekler için tamamlayıcı sağlık sigortaları doğumdan sonra 15. gün itibarıyla aktif olabiliyor.

Anne aracılığıyla yapılabilen sigorta işlemleri içinse tamamlayıcı sağlık sigortalarında yenidoğan teminatı gibi özel teminatlar genellikle istenmiyor.



Ekonomi 30.01.2024 12:10:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı