Silifke’de Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlidi Nebi Haftası kutlandı

Silifke’de Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlidi Nebi Haftası kutlandı

Silifke’de Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlidi Nebi Haftası kutlandı

Mersin’in Silifke ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlidi Nebi Haftası birlikte kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş tarafından konferans verildi.
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Silifke’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş tarafından konferans verildi.
Konferans programına Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru, din görevlileri katıldı.
Müftü Doğru yaptığı konuşmada, din hizmetinin hayatın merkezinde olan bir hizmet olduğunu, insanın, doğumundan ölümüne kadar devam eden süreçte din hizmetinden faydalandığını, kısacası bu hizmetin hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade etti.
İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş ise konferansında din görevlisinin toplumdaki etkin rolüne işaret ederek nerede görev yapıyor olursa olsun her bir din görevlisinin kendi şartlarına uygun bir çalışma yapması gerektiğini, toplumda artan kötülüklere karşı iyilik ve güzellikleri arttırmanın gayreti içerisinde olmaları gerektiğini anlattı.


Güncel 7.10.2022 10:32:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

2

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

3

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

4

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

6

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

7

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

8

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

9

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

10

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu: