Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Singapur arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki şiddetli depremler sonrası Singapur’dan gelen 68 kişilik arama ve kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını tamamlamasının ardından İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine döndü. Bölgeye yardımların sürdüğünü ifade eden Singapur Türkiye Büyükelçisi Jonathan Tow,"Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştık. Singapur devletinin ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye yönelik yardım çalışmaları sürüyor. Daha önce böyle bir felaket yaşamadık. İnsani yardım, din ya da ırk gibi herhangi bir şeyi tanımaz "dedi.

Yurt dışından gelen arama kurtarma ekipleri, İstanbul Havalimanı’ndan ülkelerine dönüyor. Singapur’dan gelen 68 kişilik arama kurtarma ekibi Kahramanmaraş’taki çalışmalarının tamamladıktan sonra ülkelerine dönmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi.Ekibi havalimanında Singapur Türkiye Büyükelçisi Jonathan Tow karşıladı. Büyükelçi Tow havalimanında yaptığı açıklamada, Singapur halkı olarak çok üzgün olduklarını belirtti. Tow, ’’68 kişilik ekiple depremzedelerin yardımına koştuk ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştık. Singapur devletinin ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye yönelik yardım çalışmaları sürüyor. Daha önce böyle bir felaket yaşamadık. Çevremizdeki Yeni Zelanda ve Endonezya gibi ülkelere ihtiyaç duyulduğunda yardıma koşuyoruz. İnsani yardım, din ya da ırk gibi herhangi bir şeyi tanımaz "diye konuştu.

"Türk halkı çok güçlü ve dirençli"
Singapur’dan gelen 68 kişilik arama kurtarma ekibinin başında yer alan Singapur Sivil Savunma Birliği Komutanı Albay Chew Keng Tok, yaşananlardan ötürü derin bir üzüntü duyduğunu kaydetti. Tok, "Deprem bölgesine gelip yardımda bulunabildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. Yaklaşık 10 gün boyunca depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta diğer uluslararası ekiplerle arama kurtarma faaliyeti yürüttük. Türk halkı çok güçlü ve dirençli’’ diye konuştu.


Güncel 17.02.2023 15:30:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de feci kaza kamerada: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2

Osmaniye polisinden yasa dışı bahis operasyonu: 1 milyar TL’lik varlık donduruldu

3

Hatay'da su gider kanalında mahsur kalan kedi ve yavruları kurtarıldı

4

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

5

Konyaaltı ilçesinde afetlere karşı toplanma alanları oluşturuldu

6

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında ölen 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edildi

7

Davraz Kayak Merkezi bayramda yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladı

8

Burdur'da 2 kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı

9

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası yarın Antalya'da başlayacak

10

Antalya'da ırmakta kadın cesedi bulundu