Sinop’taki kara gerdanlı dalgıç kuşu ölümleri

Sinop’taki kara gerdanlı dalgıç kuşu ölümleri

Sinop’taki kara gerdanlı dalgıç kuşu ölümleri

Karadeniz sahillerinde kıyılara vuran kara gerdanlı dalgıç kuş ölümleri görenleri korkuttu. Sahil boyu görülen yaklaşık 25 adet kara gerdanlı dalgıç kuş türlerinin ölüm sebepleri merak konusu oldu.
Sinop’ta deniz kenarına gezmeye giden Azmi Gül, ölü kara gerdanlı dalgıç kuşları ile karşılaştı. Suyun üzerinde ve etrafta ölmüş kuşlarının olduğunu gören Gül, böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirterek duruma oldukça üzüldüğünü belirtti.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Azmi Gül, “Bu sabah yürüyüş yaparken sahilde kumsalın üzerinde ölü deniz kuşlarına rast geldim. Tahminen 20-25 tane vardı. Bunların ölüm sebeplerinin araştırılması lazım. Bunlar doğal dengeyi sağlayan kuşlar. Doğanın dengesinin bozulmaması gerekiyor. Ölümlerinin mutlaka bir sebebi vardır. Denizden yeterince yararlanıyoruz. Balığını yiyoruz. Kuşlar da denizden besleniyorlar. Çevreye belirli bir katkıları illa ki vardır. Ölüm sebeplerinin araştırılması lazım” dedi.


Güncel 19.04.2022 16:01:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da bariyere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

2

Adana'da ahşap parke ve panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da konuştu:

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da gençlerle buluştu:

5

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yenigün, Adana'da konuştu:

6

Hatay'da dereye düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

7

Hatay'da lastik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

8

Silifke ilçesinde öğrenciler için buz pateni pisti kuruldu

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ev temizliği ve kuaför hizmetleri sürüyor

10

Antalya'da dalgıçlar su altında kitap okudu