Sinop’taki selin bilançosu netleşiyor

Sinop’taki selin bilançosu netleşiyor

Sinop’taki selin bilançosu netleşiyor

Sinop’ta 27 Haziran’da mevsim normallerinin üzerinde yağışlar nedeniyle tarım arazilerinde oluşan hasarların tespit çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, yakın tarihte yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selden etkilenen bölgeleri inceledi. Aşırı yağıştan kaynaklı oluşan taşkınlardan zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.
Önlem, selden zarar gören çiftçilerin zararlarını tespit için kurulan komisyonun çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Selden zarar gören çiftçilerin en az hasarla üretime devam edebilmeleri için çaba sarf edeceklerinin altını çizdi. İklim değişikliği nedeniyle üreticilerin son yıllarda sel gibi felaketlerle karşı karşıya kalabildiğine işaret ederek bu tür durumlarda zararın azaltılması için üreticilerin tarım sigortası yaptırması gerektiğini dile getirdi.


Güncel 15.07.2022 10:02:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

2

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

3

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

4

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

5

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

6

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

7

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

8

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

9

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

10

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi