Şipal: Osmaniye Belediyesi verdiği tüm hizmetlere fahiş zam yaptı

Şipal: Osmaniye Belediyesi verdiği tüm hizmetlere fahiş zam yaptı

Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Şükrü Şipal, Osmaniye Belediyesi'nin 'Ruhsat isim değişikliği' harç bedelinin 400 TL'den 8.000 TL'ye yükselmesine tepki gösterdi.

Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Şükrü Şipal, Osmaniye Belediyesi'nin 'Ruhsat isim değişikliği' harç bedelinin 400 TL'den 8.000 TL'ye yükselmesine tepki gösterdi.

ŞİPAL: "30 İLA 45 BİN ARASI RUHSAT BEDELLERİ 300 BİN İLA 500 BİN ARASI OLDU..."

Birlik Başkanı Şipal sözlerine şöyle devam etti.

"Sayın belediye başkanı bugün ekmeğe yapılan yüzde 25'lik zamma tepki gösteriyor. 

Sayın başkana soralım, belediyeden alınan Ruhsat isim değişikliği harcı 400 TL iken neden 8 Bin TL yaptınız ? 

İnşaat ruhsatları 30 ila 45 Bin TL arasında alınabiliyordu şimdi ise 300 Bin ila 500 Bin TL arasında bir masraf ödemek zorunda kalıyoruz buda ister istemez ev alacak vatandaşlarımıza yansıyor.

"SUYA FAHİŞ BİR ZAM YAPTINIZ..."

"Yüzde 25'lik Ekmek zammına bu kadar tepki gösteren sayın başkan, Osmaniye halkı suyu 1.63 Krş'dan kullanıyordu biranda yaklaşık 14'TL yaptınız. Sizin idarenizde, sizin yönetiminizde olan suya neden bu kadar fahiş bir zam yaptınız. Belediye'nin her kalemine zam yaptınız. Siz belediye olarak bu zamları yaparken aziz milletinizi düşünmediniz mi..?

Geçmiş dönem belediye başkanı Kadir Kara, belediyeyi devraldığında su ücreti 1.13 Krş'tu, 15 yılın sonunda görevi bıraktığında su ücreti 1.63 Krş idi. Yani siz 1.63 Krş'tan 14 TL'ye kadar çıkarttınız."

"HANGİ STK İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞTINIZ..."

"Sayın başkan bugün, bazı oda ve yönetimleriyle koordinasyon içerisinde çalışmayacağız demiş.

Şimdi sayın başkana soralım: seçildiğiniz günden buyana Osmaniye'de hangi oda veya STK ile koordinasyon içerisinde, uyum içerisinde çalıştınız..?

Hangi bir STK ile görüş alışverişinde bulundunuz..? Hangi bir oda'dan görüş alma zahmetinde bulundunuz...?

Kaldı ki bugün Esnaf Odaları Birliği Başkanı, 'Belediye başkanına ulaşamıyorum ' diyor.

Sayın başkan, siz bu şehrin belediye başkanısınız her kitle örgütleriyle görüş alışverişinde bulunarak istişareli bir çalışma yürütüp kentin yeniden inşaasında herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı. 

Herşeyi bir kişi bilemez, zaten bilmesi de doğanın tabiatın kanununa aykırıdır." 



Osmaniye 12.02.2025 14:33:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de kaçak ve sahte içki operasyonu

2

Kaza Kemeralara Yansıdı

3

Devlet Hastanesinden Vali Yılmaz onuruna iftar yemeği

4

Bahçe Köyünde cinayet:1 ölü

5

Vali Yılmaz, Kıbrıs gazisini ziyaret etti

6

Üreticilere Ayçiçeği tohumu dağıtıldı

7

Osmaniye’de ambulans helikopter 9 günlük bebek için havalandı

8

İŞKUR gençlik programı kapsamında Osmaniye’de 452 öğrenci işbaşı yaptı

9

Osmaniye’de Gebelere Yönelik ‘Ramazan ve Gebelik’ Programı Düzenlendi

10

Türkiye’yi köpeğiyle dolaşan Özer, Osmaniye’de fidan dikti