Şirintepe’deki atıklar geri dönüşüme kazandırıldı

Şirintepe’deki atıklar geri dönüşüme kazandırıldı

Şirintepe’deki atıklar geri dönüşüme kazandırıldı

İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Şirintepe Mahallesi’nde çevre temizliği ve atık toplama etkinliği gerçekleştirdi.
İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Şirintepe Mahallesi’nde çevre temizliği ve atık toplama etkinliği gerçekleştirdi. Özellikle otoyol kenarlarına bilinçsiz bir şekilde atılan çöp ve atıklar mahalle sakinlerinin de katılımıyla toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Çevre temizliği ve atık toplama etkinliğinde 450 kilogram cam, 60 kilogram naylon, 40 kilogram kağıt ve 70 kilogram çöp toplandı.

"Bu doğa, bu çevre, bu gelecek bizim"
Çevre temizliği etkinliğinde açıklamalarda bulunan İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Havva Açıkgöz, "Temel hedefimiz çevreye rastgele atılan atıkların doğaya verdiği zarara dikkat çekmek ve vatandaşlara bu konuda bilinç oluşturmak. Yoğun olarak otoyol altlarında arabalardan atılan atıkların doğaya ne kadar zarar verdiğine dikkat çekiyoruz. Bu doğa, bu çevre, bu gelecek bizim. İnsanlar atıklarını doğaya atmasınlar. En yakın geri dönüşüm noktasına veya çöp konteynerine atsınlar" dedi.

"Elimizden geldiğince farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz"
İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, "İzmit Belediyesi ile çevre konusunda çok güzel projeler yapıyoruz. Çocuk Ödül Market buna çok güzel bir örnek. Bugün yaptığımız etkinlik de bu anlamda önemli. Yaşadığımız dünyayı temiz tutmak herkesin sorumluluğu. Elimizden geldiğince farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Güncel 23.10.2022 13:08:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Artistik Cimnastik Dünya Kupası, Antalya'da devam ediyor

2

Futbol: Trendyol Süper Lig

3

Milli cimnastikçi Adem Asil, Antalya'da kazandığı altın madalyayı değerlendirdi:

4

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Isparta'da iftar programında konuştu:

5

Mersin Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasında çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü

7

Futbol: Trendyol Süper Lig

8

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Mehmetçik ve şehit aileleriyle iftar yaptı

9

Antalya'da şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi

10

Bakan Yumaklı, Kahramanmaraş'ta "Vefa İftarı"nda konuştu: