Şırnak’ta, nesli tükenmekte olan oklu kirpi yaralı halde bulundu

Şırnak’ta, nesli tükenmekte olan oklu kirpi yaralı halde bulundu

Şırnak’ta, nesli tükenmekte olan oklu kirpi yaralı halde bulundu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altına alınan oklu kirpi yaralı halde bulundu. Hayvan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde veteriner hekimler tarafından tedavi edildi.
Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyünde, nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpi görüldü. Kar nedeni ile aç kalan ve yaralı olduğu görülen oklu kirpiyi aracına alan Hurşit Engin, hayvanı Beytüşşebap Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne götürdü. Yaralı oklu kirpinin tedavisi burada veteriner hekimler tarafından yapıldı.
Veteriner hekim Övgü Buğdaycı, Hurşit Engin’in yaralı oklu kirpiyi kendilerine ulaştırdığını söyledi. Buğdaycı, "Bizler de gerekli tedaviyi yaptık. Gözetim altında tutulacak nesli tükenme tehlikesi altındaki oklu kirpi. Şimdi duyarlı vatandaşımıza teslim edeceğiz. İyileştiğinde doğaya salmayı amaçlıyoruz" dedi.
Hurşit Engin ise "Aracımla ilerlerken yol üzerinde yaralı halde buldum bu oklu kirpiyi hemen veteriner hekimlerimize getirdim. Burada tedavileri yapıldı" diye konuştu.


Güncel 6.02.2021 10:47:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi

3

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi

4

Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Niğde'de 287 bin 254 su kuşu sayıldı

5

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

6

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi