Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta bahar aylarında yeşeren ve yılın 20 günü hayatta kalabilen ters laleler son demlerini yaşıyor. Dağlık bölgelerde yetişen endemik bitki türü koruma altına alınıyor.
Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerindeki yüksek rakımlı dağlarında yılın sadece 20 günü hayatta kalabilen ters lale çiçekleri sıcak havaların etkisiyle solmaya başladı.

Koparanlara 263 bin lira ceza
Nesli tükenme tehlikesi altında olan ters lale çiçeği devlet tarafından koruma altına alındı. Baharın gelişini simgeleyen çiçekleri koparanlara 263 bin lira ceza kesiliyor. 365 günün 20 günü canlı kalan çiçek türü koruma altına alınıyor. Sarı ve kırmızı rengiyle göz kamaştıran ters lale bahçeleri kartpostallık görüntüler oluşturmaya devam ediyor. Faruk Temel isimli vatandaş çiçeklerin kuruduğunu ifade etti. Temel, "Yılın 20 günü yaşıyorlar artık kurumaya başladı. Soluyorlar bir bir. Ters lale bölgemizin en güzel çiçeklerinden bir tanesi, artık kurumaya başlıyor’’ dedi.


Güncel 12.05.2023 10:44:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

2

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

3

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

4

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

6

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

7

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

8

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

9

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

10

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı