Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta ters laleler son demlerini yaşıyor

Şırnak’ta bahar aylarında yeşeren ve yılın 20 günü hayatta kalabilen ters laleler son demlerini yaşıyor. Dağlık bölgelerde yetişen endemik bitki türü koruma altına alınıyor.
Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerindeki yüksek rakımlı dağlarında yılın sadece 20 günü hayatta kalabilen ters lale çiçekleri sıcak havaların etkisiyle solmaya başladı.

Koparanlara 263 bin lira ceza
Nesli tükenme tehlikesi altında olan ters lale çiçeği devlet tarafından koruma altına alındı. Baharın gelişini simgeleyen çiçekleri koparanlara 263 bin lira ceza kesiliyor. 365 günün 20 günü canlı kalan çiçek türü koruma altına alınıyor. Sarı ve kırmızı rengiyle göz kamaştıran ters lale bahçeleri kartpostallık görüntüler oluşturmaya devam ediyor. Faruk Temel isimli vatandaş çiçeklerin kuruduğunu ifade etti. Temel, "Yılın 20 günü yaşıyorlar artık kurumaya başladı. Soluyorlar bir bir. Ters lale bölgemizin en güzel çiçeklerinden bir tanesi, artık kurumaya başlıyor’’ dedi.


Güncel 12.05.2023 10:44:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

2

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

3

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

4

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

5

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

6

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

7

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı

8

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

9

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

10

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı