Şırnak’ta yaylalara akın başladı

Şırnak’ta yaylalara akın başladı

Şırnak’ta yaylalara akın başladı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kış aylarını geride bırakan vatandaşlar, yaylalara akın etmeye başladı. Baharın gelişiyle beraber yaylaya çıkan yöre halkı, 5 ay boyunca yaylada kalmayı planlıyor.
Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı Faraşin Yaylasında metrelerce kar yerini yeşilliklere bıraktı. 5 ay boyunca yaylada kalmayı hedefleyen göçerler, bugün itibariyle yaylaların yolunu tutmaya başladı. Göçerler, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanları ile buz gibi havası ve suyu olan Meydan, Kahnicemet ve Faraşin yaylalarına doğru yola çıktı.
Besici Dılgeş Aslan aylardır bu günü beklediklerini söyledi. Aslan, "Baharın gelişiyle beraber köylüler yavaş yavaş yaylaya çıkmaya hazırlanıyor. Bugün itibariyle hayvanlarımızı alıp gidiyoruz. 5 ay boyunca bu yaylalarda kalacağız" dedi.


Güncel 30.04.2021 16:12:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

3

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

4

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

6

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

7

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

8

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

9

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

10

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü