Şişecam Düzcam’ın "T Buluşmaları"nda ikinci konuk Patrik Schumacher oldu

Şişecam Düzcam’ın

Şişecam Düzcam’ın "T Buluşmaları"nda ikinci konuk Patrik Schumacher oldu

ISTANBUL (AA) - Sisecam Düzcam, “Mimarinin Seffaf Yüzü” sloganiyla Arkitera Mimarlik Merkezi is birligiyle hayata geçirdigi "T Bulusmalari"nin bu yilki ikinci etkinligi olan T06’yi global ve online olarak gerçeklestirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yenilikçi ürünleriyle yapi sektörüne ivme kazandiran Sisecam Düzcam, “Mimarinin Seffaf Yüzü” sloganiyla hayata geçirdigi mimarlik etkinligi "T Bulusmalari"nin bu yilki ikinci etkinligini online ve global olarak yapildi.

Bugüne kadar bes kez hayata geçirilen T Bulusmalari’nin sonuncusu T06, Ingiltere merkezli Zaha Hadid Mimarlik’in yöneticisi Patrik Schumacher’i konuk etti.

Moderatörlügünü mimar Bilge Kobas’in üstlendigi etkinlik, mimarlar, tasarimcilar ve yapi sektörü profesyonellerini bir araya getirdi. T06’nin konuk konusmacisi Mimar Patrik Schumacher, T Bulusmalari için hazirladigi sunumunda mimariye bakis açisini ve hayata geçirdigi projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardi.

Sisecam Düzcam’in hayata geçirdigi T Bulusmalari, geçen hafta gerçeklesen T05 etkinliginde de Danimarka merkezli 3XN Architecture firmasinin kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’i agirlamisti.

Cam, cephe, seffaflik ve dogal isik kullanimi konularinin önemine isaret eden Schumacher, projeleri arasinda yer alan Norveç’teki Oslo Metro Istasyonu projesini anlatirken Sisecam Düzcam’dan cam danismanligi aldiklarini da belirtti.

Schumacher projede endirekt isiga odaklandiklarini aktararak, “Bunun için de cam kullanacagiz. Cam saglam, dayanikli, eskiyip yipranmayan, çok iyi bir malzeme.” degerlendirmesinde bulundu.

1988 yilinda Zaha Hadid Architects’e katilan Patrik Schumacher, halen ofisin yöneticisi olarak çalisiyor.

Ofisin küresel bir mimarlik ve tasarim markasi olmasi konusunda büyük katkisi olan Schumacher, mimari, sehircilik ve tasarim alanlarinda en önde gelen düsünce liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bonn, Stuttgart ve Londra’da felsefe, matematik ve mimarlik egitimi alan Patrik Schumacher, 1990 yilinda mimarlik diplomasini aldiktan sonra 2010 yilinda Zaha Hadid ile birlikte Royal Institute of British Architects tarafindan verilen Stirling Ödülü’nü kazandi.

1996'da AADRL’nin (Architectural Association Design Research Laboratory) kurucularindan olan Schumacher, 1999 yilinda Klagenfurt Üniversitesi Kültür Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasini tamamladi. Son 20 yilda mimari dergilere ve yayinlara 100’den fazla makale yazdi.

2008'de “parametrisizm” akimini baslatan ve o zamandan beri parametrisizmi destekleyen bir dizi manifesto yayinlayan Schumacher, 2010 ve 2012 yillarinda da iki ciltlik teorik “The Autopoiesis of Architecture” çalismasini yayinladi.




Yurt Dünya 27.06.2020 17:20:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

2

Hava sıcaklığından bunalanlar Kahramanmaraş'ın mesire alanlarında serinliyor

3

Isparta'da devlet korumasında büyüyen bir kişi engelli çocuğun korucuyu babası oldu

4

Mersin'de 2 servis aracı ve otomobilin karıştığı kazada 2 kişi öldü, 35 kişi yaralandı

5

Serik'te tayini çıkan hakim ve savcılara veda programı düzenlendi

6

Adana'da uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

7

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

8

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

9

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

10

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi