Şişecam'dan Polatlı'ya 1 milyar TL'lik yeni yatırım

Şişecam

Şişecam'dan Polatlı'ya 1 milyar TL'lik yeni yatırım

ISTANBUL (AA) - Sisecam Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kirman, "Ekonomimizde özellikle temmuz ayi sonundan itibaren meydana gelen ivmelenmeye bagli olarak olusan talebi karsilamak amaciyla yapilan önceliklendirme ile yaklasik 1 milyar TL’lik yatirimla tamamlanan 750 ton/gün kapasiteli hattimizi faaliyete geçiriyoruz." ifadesini kullandi.

Sisecam'dan yapilan açiklamaya göre, düzcam, cam ev esyasi, cam ambalaj ve cam elyafi gibi camin tüm temel alanlari ile soda ve krom bilesiklerini kapsayan is kollarinda küresel bir oyuncu olan sirket, Türkiye’deki yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor.

Sisecam özellikle yurt içi pazar talebi paralelinde üretim kapasitesinde artis saglanmasi ihtiyacina yönelik olarak Ankara’nin Polatli ilçesindeki düzcam üretim tesisinde hayata geçirdigi yillik 240 bin ton üretim kapasitesine sahip olan ikinci firinla Türkiye’deki yatirimlarina bir yenisini daha ekledi.

Sisecam’in yaklasik 1 milyar TL seviyesinde (130 milyon dolar) yatirim yaptigi yeni firini, 2 Ekim'de ateslenerek devreye alinacak.


- "Yatirimlarimizla ülkemiz ekonomisine katki saglamaya devam edecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sisecam Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kirman, yeni yatiriminin Türkiye’deki düzcam pazari için önemini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

“Ekonomimizde özellikle temmuz ayi sonundan itibaren meydana gelen ivmelenmeye bagli olarak olusan talebi karsilamak amaciyla yapilan önceliklendirme ile yaklasik 1 milyar TL’lik yatirimla tamamlanan 750 ton/gün kapasiteli hattimizi faaliyete geçiriyoruz. Küresel salgin baglaminda öngörülmeyen talep artisina yönelik Sisecam’in üretim yaptigi diger cografyalardan da piyasanin ihtiyacini gidermek amaciyla cam arzi yapilmasi yoluna gidilmis olup kurlarda meydana gelen yükselmeye ragmen pandemi döneminde isletmelerimizin zorlanmamasini teminen ürün fiyatlarinda degisiklik yapilmamis ve ödeme kosullarinda kolaylik saglanmistir. Yine bu dönemden baslayarak düzcam sevkiyat kapasitemiz olan aylik 100 bin tonunun tamamini kullanmayi sürdürmekteyiz. Dolayisiyla stratejik yatirim planlarimiz dogrultusunda Polatli’da önemli bir ek kapasiteyi yurt içi pazara dönük olarak devreye aldik.”

Küresel salginin yarattigi belirsizlik ortamina ragmen yatirimlarina araliksiz devam ettiklerini ve ülke ekonomisi için deger yaratmayi sürdürdüklerini aktaran Kirman, Polatli’daki yeni firin yatiriminin Türkiye’nin gelecegine olan güvenin bir göstergesi oldugunu belirtti.

Sisecam’in 4 kitaya yayilan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi asan satislariyla küresel ölçekte bir sirket olduguna isaret eden Kirman, “Bugün dünyada cam ev esyasinda en büyük 3, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük 5 üretici arasinda yer aliyoruz. Dünyanin en büyük 8'inci soda üreticisi olmamizin yani sira krom kimyasallarinda ise dünyada lider konumdayiz. Kurulusumuzdan bu yana aradan geçen 85 yilda ülkemiz ekonomisi ve istihdama her daim katki saglamanin hakli gururunu yasiyoruz. Sürdürülebilir büyüme hedefimiz dogrultusundaki yatirimlarimizla ülkemiz ekonomisine katki saglamaya ve tüm paydaslarimiz için deger yaratmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

- “Düzcam üretiminde Avrupa’daki liderligimizi daha da pekistirdik”

Ahmet Kirman, tüm faaliyet alanlarinda oldugu gibi düzcam alaninda da birçok ilke imza atan Sisecam’in, Türkiye’de ve bölgede düzcam sektörünün gelisimine öncülük ettigini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bugün düzcam alanindaki faaliyetlerimizi mimari camlar, enerji camlari ve beyaz esya camlari olmak üzere 3 farkli baslikta yürütüyor; insaat, mobilya, enerji ve beyaz esya gibi önemli sektörlere girdi sagliyoruz. Ülkemizde Bursa Yenisehir, Kirklareli, Mersin ve Ankara Polatli olmak üzere toplamda 4 üretim tesisiyle düzcam faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yeni yatirimimizla birlikte yillik üretim kapasitesi 540 bin tona ulasan Polatli’daki tesisimiz Avrupa’nin en büyük düzcam üretim üslerinden biri haline geldi. Ülkemizdeki düzcam firini sayimiz da 8'e çikti. Toplam düzcam üretim kapasitemiz ise yillik 3,4 milyon tona ulasirken, düzcam üretiminde Avrupa’daki liderligimizi daha da pekistirdik.”

Sisecam’in Polatli’daki düzcam üretim tesisinin, 2014 yilinda kuruldugunda yillik 300 bin tonluk kapasitesiyle Türkiye ve yakin cografyanin en büyük düzcam firinina sahip oldugunu aktaran Kirman, “Polatli’daki düzcam üretim tesisimizi 1 milyar TL’nin üzerinde (138 milyon dolar) bir yatirimla kurmustuk. Tesiste ikinci firin için yaptigimiz yaklasik 1 milyar TL’lik yatirimla birlikte toplam yatirim tutarimiz 2 milyar TL’yi asti.” ifadelerini kullandi.


- “Polatli’daki istihdamimiz yüzde 30 oraninda artacak”

Sisecam Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Kirman, Sisecam olarak yarattiklari istihdamla Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluslari arasinda yer aldiklarini belirterek, önemli bir kapasite artisi imkani saglayan ikinci firin yatirimiyla birlikte Polatli tesisindeki istihdamlarini da artiracaklarini, tesisteki toplam istihdamlarinin yüzde 30’luk artisla yaklasik 300 kisiye ulasacagini bildirdi.

Küresel salginin damgasini vurdugu 2020 yilinda da üretmeye ve yatirim yapmaya devam ettiklerini aktaran Kirman, sunlari kaydetti:

“Salgin döneminde toplumun temel ihtiyaçlarina yönelik üretim ve hizmetlerimizi aksatmadan çalisanlarimiz, is ortaklarimiz ve müsterilerimizin sagligi konusunda üzerimize düsen tüm görevleri eksiksiz sekilde yerine getiriyoruz. Sahip oldugumuz üstün arastirma ve teknolojik gelistirme yetkinligimiz ve üretimden gelen gücümüz sayesinde de küresel salginla mücadeleye katki sagliyoruz. Önümüzdeki dönemde mevcut is alanlarimizda etkinligimizi artiracak stratejik hamlelerin yani sira Sisecam’a deger katacagina inandigimiz yeni is alanlarindaki firsatlari da degerlendirecegiz.”

Kirman, 2020’nin sira disi oldugu kadar Sisecam açisindan da tarihi bir dönüm noktasi oldugunu belirterek, “2020, ekonomik ve toplumsal açidan hiçbir seyin eskisi gibi olmayacagi küresel salgin sonrasindaki yeni dünya düzeninde Sisecam’in iddiali hedeflerine ulasmasi için gerekli planlama ve hazirliklari yaptigimiz çok önemli bir yil. Uzun dönemli stratejilerimiz dogrultusunda küresel rekabette gücümüze güç katmak amaciyla tüm faaliyetlerimizi tek çati altinda birlestirmek üzere yilin basinda baslattigimiz süreci de nihayete erdirmenin heyecanini yasiyoruz. Birlesme islemine iliskin tescil islemleri bugün itibariyla tamamlandi. 5 Ekim 2020 itibariyla da Borsa Istanbul’da islem gören tek sirketimiz ana istiraklerini bünyesinde konsolide eden Türkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS olacak.” degerlendirmesinde bulundu.




Politika 30.09.2020 16:42:47 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı