Sivas Valisinden ‘Kene’ uyarısı

Sivas Valisinden ‘Kene’ uyarısı

Sivas Valisinden ‘Kene’ uyarısı

Sivas Valisi Salih Ayhan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla KKKA hastalığı vakalarının bu yıl daha erken görülmeye başlandığını vurgulayarak kırsal alanda yaşayan vatandaşlara uyarıda bulundu.
Sivas’ta geçtiğimiz yıllarda Haziran ayında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları bu yıl Mart ayında görülmeye başladı. Sivas ve çevre illerden KKKA hastalığı şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran 101 vakadan 5’i hayatını kaybetti.
Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya üzerinden KKKA hastalığına karşı vatandaşları uyardı. Ayhan paylaşımında, “Pandemi sürecinde yapılan tüm uyarılara kulak veren, tedbiri elden bırakmayan ve Covid-19’la mücadelemizde en büyük destekçimiz olan değerli Sivaslılar; kontrollü normalleşme döneminde hep birlikte sosyal hayatımıza dönebilmek için tedbiri ihmal etmeyelim lütfen. Ayrıca kene yapışması sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları bu yıl daha erken görülmeye başlandı. C.Ü. Tıp Fakültesi Hastanemiz bu konudaki bilgi ve tecrübesiyle çevre illerimizde dahil olmak üzere gelen vakaların tedavisinde devam ediyor. Ancak özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız, tedbiri elden bırakmamalıdır. Vatandaşlarımızın duyarlılığı, sağlık personellerimizin gayretleri ile Pandemi de ortaya koyduğumuz başarının kene vakalarında da gösterileceğine inanıyor; sağlıklı günler diliyorum“ ifadelerine yer verdi.


Güncel 8.06.2020 16:05:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de 100 çiftçiye 1.500 plastik kasa desteği sağlandı

2

Antalya'da meslek tanıtım etkinliği düzenlendi

3

DenizBank yurt dışından 400 milyon dolar tutarında kaynak temin etti

4

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur Gölü Eylem Planını açıkladı:

5

TEB "Kaza veya Hastalık Sonucu Hastane Gündelik Teminatı"nı sunmaya başladı

6

Novartis Türkiye gençlere yönelik Seninle Olur Programı'nı başlattı

7

Yanlış ilaç ve alternatif yöntemler migreni kronikleştiriyor

8

Hatay'da deprem kaynaklı personel açığı Kariyer ve İstihdam Merkezi sayesinde azaltılıyor

9

Turizm tesislerinde haşereyle mücadelede "Sağlık Bakanlığı onaylı ürün kullanılmalı" uyarısı

10

Samandağ ilçesinde polis ekiplerinin bulduğu yaralı köpek barınağa götürüldü