Sivas’ta bulunan dev mantar Guinness Rekorlar Kitabına aday

Sivas’ta bulunan dev mantar Guinness Rekorlar Kitabına aday

Sivas’ta bulunan dev mantar Guinness Rekorlar Kitabına aday

Sivaslı Hüseyin Yıldırım yaylada bulduğu dev mantarla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hazırlanıyor.
Sivas’ta Hüseyin Yıldırım isimli vatandaş, geçtiğimiz gün arkadaşlarıyla birlikte Navruz Yaylasında mantar aramaya çıktı. Yıldırım mantar topladığı sırada; çapı 35 ve çevresi 110 santimetre genişliğinde dev bir mantar buldu. Mantarı görenler şaşkınlık yaşadı. Daha önce kimsenin bu büyüklükle mantar bulmadığını söyleyen Yıldırım, dev mantarı ile Guinness Rekorlar Kitabına başvurmak istediğini söyledi.

“Daha önceden böylesi bir mantar ile karşılaşmadık”
Mantar hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Yıldırım, “Dün sabah saat 10.00 sıralarında, köyün etrafında mantar toplamaya çıkmıştım. Mantar toplarken beyaz bir cisim gördüm, yemek tabağı sandım. Yanına gittiğim de devasa mantar olduğunu anladım. Daha önceden böylesi bir mantar ile karşılaşmadık. Topladığımız mantarlar bundan çok küçük oluyor. Köyde bulunan yaşlılara da gösterdik daha önce böyle büyük mantar görmediklerini söylediler. Köyden bazıları fotoğraf çekip sosyal medya da paylaşmışlar. Bu mantarın çapı 35 santimetre, çevresi 110 santimetre genişliğinde” dedi.

“Guinness rekorlar kitabına başvurmak istiyoruz”
Satmak için fiyat düşünmediğini ama Guinness rekorlar kitabına başvuracağını belirten Hüseyin Yıldırım, “Bu mantar doğada yetişen mantardır. Bu yenilebilen mantarlardan, herhangi bir hormon uygulanmamıştır dağda nasıl büyüdü ise öyledir. Guinness rekorlar kitabına başvurmak istiyoruz. Herhangi bir fiyat düşünmedim şu anda öyle bir fikrim yok, eğer alıcı bulunursa bir şeyler yaparız” diye konuştu.


Güncel 20.06.2022 12:21:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu