Siyam ikizlerine hayat veren operasyon

Siyam ikizlerine hayat veren operasyon

Siyam ikizlerine hayat veren operasyon

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Antalya'da kafadan yapisik dünyaya gelen siyam ikizleri, Cumhurbaskanliginin girisimleri sonucu Ingiltere'de yapilan operasyonla ayrildi.

Alanya ilçesinde, 22 Haziran 2018'de sezaryenle dünyaya gelen, Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin kafadan yapisik siyam ikizlerine, Derman ve Yigit ismi verildi.

Antalya'da ve Istanbul'da çesitli hastanelerde tedavi gören, kafalari yapisik oldugu için zorlu bir yasam mücadelesi veren siyam ikizlerinin hikayesini, Anadolu Ajansinin (AA) haberlestirmesinin ardindan Cumhurbaskanligi devreye girdi.

Benzer ameliyatlarin gerçeklestirildigi Ingiltere'deki Great Ormond Street Hastanesi yetkilileri de AA muhabiri araciligiyla aileyle irtibat kurdu. Ingiltere'deki ameliyati gerçeklestirecek ekip ile Türk doktorlar, aileyle görüstü.

Cumhurbaskanliginin himayesinde, Saglik Bakanligina ait hava ambulansiyla siyam ikizleri ve ailesi, 1 Aralik 2019'da Ingiltere'ye götürüldü.

Aralarinda iki Türk doktorun da bulundugu 42 hekimin yer aldigi ekip, üç büyük operasyon gerçeklestirdi. Yapisik baslari 28 Ocak'ta ayrilan Derman ve Yigit'e hastanede bir süre tedavi uygulandi.

Yarin uçakla Türkiye'ye dönecek olacak Evrensel ailesi, evlatlarini ayri ayri kucaklarina almanin mutlulugunu yasiyor.

- "Bu zorlu süreçte devletimiz hep yanimizdaydi"

AA muhabirinin telefonla görüstügü baba Ömer Evrensel, çocuklarinin sagligina kavusmasindan duydugu mutlulugu ifade etti.

Sonunda çocuklarinin baslarinin ayrildigini belirten Evrensel, söyle konustu:

"Allah devletimize zeval vermesin. Sayin Cumhurbaskanimiz ve esi Emine Erdogan ile saglik ekibi, elimizden tutmasaydi, arkamizda durmasaydi, biz hiçbir seyi basaramazdik. Bu zorlu süreçte devletimiz hep yanimizdaydi. Bize en büyük umudu verdiler, buralara kadar gelmemizi sagladilar. AA sayesinde hastaneyle irtibat kurma sansimiz oldu. Basta Cumhurbaskanligindan doktorumuz Murat Genç olmak üzere Allah hepsinden razi olsun. Çocuklarimi ayri ayri görünce sevinçten hüngür hüngür agladim. Tek hayalimiz buydu, gerçek oldu. Su an kendi kendilerine oynuyorlar, istediklerini yapiyorlar. Bunlari görebilmek o kadar güzel ki. Bagimsiz hareket edebiliyorlar. Ankara'da da iki ay fizik tedavi görecekler."

- "Hayalim gerçek oldu"

Anne Fatma Evrensel ise çocuklarinin ayrilmasinin rüya gibi oldugunu söyledi.

Ameliyattan önce çocuklarin emeklemeye ve yürümeye çalisirken birbirlerinin canini acittigini anlatan Evrensel, "Baslarindan hiç ayrilmiyordum. Bir anne olarak evlatlarima sarilmayi, kucagima almayi çok istiyordum ve bu hayalim gerçek oldu, çok mutluyum. Izdirap bitti, o kadar güzel bir duygu ki. Çocuklarim sagliklarina kavustular, devletimizden Allah razi olsun." diye konustu.



Yurt Dünya 9.06.2020 12:20:03 0
Anahtar Kelimeler: siyam ikizlerine hayat veren operasyon

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta Çerkes sürgününün 160. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi

2

Antalya'daki Çerkesler, 160. yılında soykırımı ve sürgünü andı

3

Mersin'deki kurultay yapay zeka ve sinyal işleme alanlarında öğrencilere bilimsel fırsatlar sundu

4

Eğirdir Gölü'nde bulunan el bombaları gölden temizlendi

5

Mersin'de devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

6

Burdur'da Afet ve İtfaiye Oyunları Yarışması düzenlendi

7

Antalya'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyede

8

Samandağ'da larva ve uçkuna karşı ilaçlama yapıldı

9

Altınözü 2. Kitap Fuarı açıldı

10

Toroslar Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurdu