SİYASET MİLLETE HİZMET KAPISI OLMALI

SİYASET MİLLETE HİZMET KAPISI OLMALI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Beyzade TV'de  Serkan Uğraş'ın sunduğu “Haftanın Dosyası” programının canlı yayın konuğu oldu.

 Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye'de kurulmak istenen cemaat devletine karşı verilen mücadeleye dikkat çekerek, "Cemaat devletine meydan okuduk. Ama Türkiye'de bir parti devleti de kurdurmayacağız" dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye demokrasisine uygun olmadığına işaret eden Doç. Dr. Özdağ, "Türkiye'de devlet bir kişinin, partinin, bir mezhebin, bir cemaatin olmayacak. Türkiye'de devlet 83 milyonun olacak" ifadelerini kullandı.

 SİYASET MİLLETE HİZMET KAPISI OLARAK KALICI HALE GETİRİLEMEDİ

Türkiye'de siyasetin millete hizmet kapısı olarak kalıca hale getirilemediğine vurgu yapan Doç. Dr. Özdağ, "Partiler araç değil amaç haline dönüştü. Partiler amaç olmamalıdır" dedi. Doç. Dr. Özdağ, Türkiye'de partilerin bir 'din' bir 'mezhep' tutar gibi tutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Partiler var olmalı. Ama varolan özgürlük olmalı, hukukun üstünlüğü olmalı, eğitimde fırsat eşitliği, adalet olmalı. Bu cumhuriyet demokrasi ile taçlanmalı. Devlet liyakat ile işlemeli. Hukuk adalet ile buluşmalı" ifadelerini kullandı.

 CEMAAT SİYASETİ YAPMAYACAĞIZ

Herkesi, herkesimi kucaklayacaklarını kaydeden Doç. Dr. Özdağ, “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Biz siyaset yaparken etnisite siyaseti yapmayacağız, mezhep siyaseti yapmayacağız, ideoloji siyaseti yapmayacağız. Biz Türkiye'de bir cemaat siyaseti yapmayacağız. Biz particilik de yapmayacağız. Partiyi araç kılıp bütün herkesi kucaklayacağız. Tüm ülkemizi zenginleştirmek, demokrasisine ve hukukuna katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye'yi liyakat ve ehliyetle buluşturmak, herkesin zekasıyla ve yeteneğiyle bir yerlere geldiği bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık" dedi.

  TÜRKİYE'DE HUKUK ADALETLE BULUŞMUYOR

15 Temmuz gecesi darbe girişimini Başbakana ilk haber veren kişi olduğunu belirten Özdağ, "İlk tweet atan, silahını alarak Çankaya Köşkü'ne giden bütün insanları sokağa davet eden ve risk alan kişiyim. İnsanlara demokrasiye sahip çıkalım, millet iradesine sahip çıkarak meydan okuyalım diyen kişiyim. Ben milletim için siyaset yapıyorum. Gelecek Partisi olarak parlamenter sisteme dönmek istiyoruz. Bu parlementer sistemle siyasi partiler yasasının değişmesini, seçim kanununun değişmesini, TBMM'deki iç tüzüğün değişmesini ve Seçim Kanunu’nun değişmesini istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de hukuk adaletle buluşmuyor." ifadelerini kullandı.

 AYASOFYA'NIN AÇILMASI SEVİNDİRİCİ

Son günlerin bir numaralı gündem maddesi olan Ayasofya'nın ibadete açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Özdağ, "Bilindiği üzere önceden de Ayasofya'nın kısmi olarak namaz kılınabilen bölümleri vardı. Ayasofya'nın ibadete kapalı olan bölümlerinin de olmak üzere tamamının açılması memnuniyet verici.

--



Politika 23.07.2020 23:27:00 0
Anahtar Kelimeler: SİYASET MİLLETE HİZMET KAPISI OLMALI

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı