Slovakya Başbakanı Eduard Heger istifa etti

Slovakya Başbakanı Eduard Heger istifa etti

Slovakya Başbakanı Eduard Heger istifa etti

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, eylül ayında düzenlenecek olan erken genel seçimler öncesi istifa etti. Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, kurulacak olan yeni teknokrat hükümete Başbakan olarak Slovakya Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Ludovit Odor’u atadı.

Slovakya’da siyasi kriz devam ederken, Başbakan Eduard Heger, eylül ayında düzenlenecek olan erken genel seçimler öncesi istifa etti. Heger, "Cumhurbaşkanından yetkimi kaldırmasını ve Slovakya’yı teknokrat bir hükümetle demokratik parlamento seçimlerine istikrarlı ve barışçıl bir şekilde götürmesi için Cumhurbaşkanına alan bırakmak istedim” dedi.

Heger’in istifasının ardından Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, ülkenin kurulacak olan yeni teknokrat hükümetine Başbakan olarak 46 yaşındaki Slovakya Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Ludovit Odor’u atadı. Caputova, 15 Mayıs’tan sonra Odor’un teknokrat hükümetinin geri kalanını belirleyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz sene eylül ayında Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkisi ile yükselen enerji ve gıda fiyatlarının ardından hükümetin söz konusu krizle mücadelesinden memnun olmayan liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SaS) koalisyon hükümetinden çekilmişti. Heger hükümeti, koalisyondaki çatlağın ardından Aralık 2022’de yapılan güven oylamasını kaybederek düşmüştü. Cumhurbaşkanı Caputova ise, seçimlere kadar Heger’i geçici başbakan olarak görevlendirmişti.


Politika 7.05.2023 21:23:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Akdeniz Üniversitesi'nden Bakım Hizmetlerinde Dijital ve Yeşil Dönüşüm Projesi

2

Ford Trucks Senegal pazarına girdi

3

Antalya'da bir iş yerinin kurşunlanmasıyla ilgili 3 şüpheli tutuklandı

4

Osmaniye'de 2 otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Tabipler Odası Başkanı Korkmaz: Tükenen aile sağlığı çalışanları hakları için ayakta

6

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 105 şüpheliyi yakalandı

7

TEB ile EBRD'den yeşil dönüşüm için 100 milyon avroluk anlaşma

8

Osmaniye’de kadın kooperatiflerine teknik gezi

9

Osmaniye'deki kazada ölen 3 kişi toprağa verildi

10

Uzm. Dr. Mürsel Koçer’den veda mesajı: Osmaniye sağlıkta tarihi bir dönüm noktasına ulaştı