Slovakya’da güvenoyu alamayan hükümet düştü

Slovakya’da güvenoyu alamayan hükümet düştü

Slovakya’da güvenoyu alamayan hükümet düştü

Slovakya’da azınlık hükümeti parlamentoda yapılan güven oylamasını kaybederek düştü.

Slovakya’da Başbakan Eduard Heger’in 3 partiden oluşan azınlık hükümeti, parlamentoda yapılan güven oylamasını kaybederek düştü. Ülkenin 150 sandalyeli parlamentosunda 78 milletvekili hükümetin aleyhinde oy kullandı. Ülkede yükselen enerji maliyetleri ve enflasyon nedeniyle parlamentoya gensoru önergesi veren liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SaS), geçtiğimiz eylül ayında koalisyon hükümetinden çekilmişti. Özgürlük ve Dayanışma Partisi lideri Richard Sulik, hükümeti beceriksizlik ve yolsuzlukla mücadelede yetersiz kalmakla suçladı.

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova’nın yeni bir başbakan atayabilir ya da Heger hükümetinden erken seçim yapılana kadar azaltılmış yetkilerle görevde kalmasını isteyebilir.
Bazı muhalefet ve koalisyon partileri ise erken seçim çağrısında bulundu. Erken seçime gidilebilmesi için parlamentonun 3’te 2’sinin bu kararı desteklemesi gerekiyor. Slovakya’da bir sonraki parlamento seçimlerinin Şubat 2024’te yapılması planlanıyor.
Slovakya’da SaS’ında içinde yer aldığı 4 partili koalisyon 2020’de iktidara gelmişti.


Güncel 15.12.2022 22:04:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Watsons Türkiye 20. yılını etkinliklerle kutladı

2

ÜNLÜ Portföy'de üst düzey atama

3

Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki kaçak yapıların tahliyesi sırasında gerginlik yaşandı

4

Mersin'de ilkokul öğretmenin eşinin adına yaptırdığı kütüphane açıldı

5

Satrançta dijital dönüşüm genç yeteneklerin keşfini hızlandırıyor

6

Ayakkabı yan sanayicileri katma değeri yüksek ürünlere yönelmek istiyor

7

Antakya'da seyir halindeki tırda çıkan yangın söndürüldü

8

Adana'da 156 bin 418 uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 zanlı tutuklandı

9

Adana'da tırda 16 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

10

Bozyazı'da veliler arası voleybol turnuvası başladı