Söke Ovası’nda çalışmaların yüzde 59’u tamamlandı

Söke Ovası’nda çalışmaların yüzde 59’u tamamlandı

Söke Ovası’nda çalışmaların yüzde 59’u tamamlandı

Aydın’ın tarım ilçelerinden olan Söke’de yeraltı su kaynaklarının beslenmesi için başlatılan Yeraltı Su Depolama işinin yaklaşık yüzde 49’u tamamlandı.

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın’da sulama sorununun çözüme kavuşturulması adına yürütülen yeraltı barajı projeleri aralıksız devam ederken Söke Ovası’nda yürütülen çalışmaların da yaklaşık yüzde 49’u tamamlandı. Yeraltı Suları Depolaması işi çerçevesinde 152 bin 500 metrelik güzergahta planlanan çalışmanın 74 bin 405 metresi tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesindeki “Yeraltı Suyu Suni Besleme ve Yeraltı Barajları Eylem Planı” ile su rezervine katkıda bulunulması amacıyla 2023 yılına kadar Ayın genelinde 6 adet yeraltı barajı ve suni besleme tesisinin inşa edilmiş olması bekleniyor.


Güncel 2.06.2022 15:04:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı