Son fotoğrafı ortaya çıkan şehidin, evlilik planları yarım kalmış

Son fotoğrafı ortaya çıkan şehidin, evlilik planları yarım kalmış

Son fotoğrafı ortaya çıkan şehidin, evlilik planları yarım kalmış

Suriye’nin İdlib kentinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Uçakcı’nın son fotoğrafları ortaya çıktı.
İlçede mermercilik yapan Alparslan Aşut, bir ay önce şehit uzman çavuşla birlikte çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Babası Eyüp Uçakcı ve babannesi Emine Uçakcı’nın mezarlarını yaptıran şehit Uzman Çavuş Ramazan Uçakcı’nın köy mezarlığından fotoğrafını paylaşan Aşut, “Aziz şehidimiz Ramazan Uçakcı ile 1 ay önce babası ve babaannesinin mezarını beraber yapmıştık. 1 ay sonra aynı yere şehidimizi defnettik. Yüce mevla şehadetini kabul etsin” notunu düştü.
Aşut, Şehit Uzman Çavuş Uçakcı’nın mezarları yaptırırken, annesi Fatma Büyüm ve abisi Öztürk Uçakcı’ya “şehit olursam beni buraya defnedin” dediğini ifade etti.

’Evlilik hayalleri yarım kaldı’
Şehit Uzman Çavuş Uçakcı’nın Suriye görevi dönüşü evlilik planları yaptığı öğrenildi.
Sosyal medyada şehidin cenaze töreninin haberinin yer aldığı bir videoya yorum yapan Sevda Dadak “Daha Suriye’ye gideli 3 gün olmuştu, şehadet haberini aldık. Kız kardeşimle evlilik hayalleri vardı. Döndüğüm de evlilik hazırlıklarına Allah’ın izni ile başlayalım derdi. Çok delikanlı ve iyi bir insandı, kavuşmaları mahşere kaldı. Mekanı cennet olsun vatan sağolsun” mesajını paylaştı.
Uzman Çavuş Ramazan Uçakcı, 24 Ağustos tarihinde terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralandı. İlk olarak Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Uçakcı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’ya sevk edildi. 9 Eylül tarihine kadar GATA’da tedavi gören Uzman Çavuş Uçakcı yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit Uçakcı, ilçeye bağlı Sarıkaya köyünde vasiyeti üzerine babası ve babannesinin yanına defnedildi.


Güncel 12.09.2022 16:38:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu