Sonbaharda sararan üzüm bağlarında ısırgan otu bereketi

Sonbaharda sararan üzüm bağlarında ısırgan otu bereketi

Sonbaharda sararan üzüm bağlarında ısırgan otu bereketi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarının sararan yaprakları ve bağların dibinde yeşeren ısırgan otları adeta renk cümbüşü oluştururken kadınlar ısırgan otlarını toplamaya başladı. Bir yandan saç pide yapan kadınlar bir yandan da pazarlarda ısırgan otlarını satarak gelir elde ediyorlar.
Sararan üzüm bağlarının dibinde yeşeren ısırgan otları Manisa’nın Sarıgöl Ovasında görsel şölen sunarken, kadınlar yeni yeşermeye başlayan ısırgan otunu toplamaya başladı. Kasım ayının son zamanlarına gelinmesi ile birlikte halen üzüm bağlarında sararan yapraklarla birlikte sarı renkli üzüm salkımları dalında kesimi beklerken, dalından taze üzüm toplamının keyfini yaşayan Sarıgöllü kadınlar bir yandan da bağların arasındaki ısırgan otlarını toplamaya başladı.

Pide yapıyorlar
Sarıgöllü kadınlar üzüm bağları arasından topladıkları şifalı ısırgan otlarından, evlerinde sac pidesi yaparken, kimileri de ısırgan otu, soğan, kesik peynir, maydanoz, zeytinyağı ilave edilerek yaptıkları karışımı çarşıda fırında pide yaptırıyor. Kimileri de ısırgan otu ve ıspanak karışımına yumurtaya kırarak yemek yapıyorlar. Pazarlarda da demet demet satılmaya başlayan ısırgan otları kadınlara da ek gelir kaynağı oldu.


Güncel 28.11.2022 10:29:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

2

Savunma ve havacılıkta ihracat da hedefler de büyüyor

3

AK Parti Bozyazı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

4

Allianz Türkiye bireysel emeklilikte geniş fon seçenekleri sunuyor

5

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

COP31 iklim kriziyle mücadelede tarım teknolojilerini ön plana çıkaracak

7

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Antalya'da su baskınından etkilenen çiftçileri ziyaretinde konuştu:

8

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Antalya'da KYGM Eğitimciler Kampı'nda konuştu:

9

Ticaret Bakanı Bolat, "5. Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı"nda konuştu:

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Çocuk İyilik Merkezi uzuv kaybı yaşayan 161 depremzedeye umut oldu