Sorumsuz piknikçilerin kirlettiği kanyonu belediye temizledi

Sorumsuz piknikçilerin kirlettiği kanyonu belediye temizledi

Sorumsuz piknikçilerin kirlettiği kanyonu belediye temizledi

Samsun’da sorumsuz piknikçilerin kirlettiği Şahinkaya Kanyonu’nu Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı ve Çeltek Mesire alanında temizlik çalışması yaptı. Yapılan çalışmayla 48 torba çöpü doğadan arındırdı.
Korona virüsü tedbirleri kapsamında bir süre ziyarete kapatılan ve normalleşme süreci ile yeniden açılan sahiller, parklar ve piknik alanları sıcak havalarda yoğun talep görüyor. Yaşanan bu yoğunluk nedeniyle çevreye bırakılan çöpler belediye ekipleri tarafından toplandı.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri doğa harikası yerlerde çöp birikintisini önlemek amacıyla adeta temizlik seferberliği başlattı. Daha önce Gölalan Şelalesi’nde temizlik yapan ekipler bugün de Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı ve Çeltek Mesire Alanı’nda çöp topladı.
İki alanda da Samsun Büyükşehir Belediyesi plastik su şişelerinden cam şişelere, piknik malzemeleri ve poşetlerden tek kullanımlık plastik atıklara kadar doğada yeri olmayan 48 torba çöpü ve atığı alandan temizledi.
Temizlik çalışmalarının aralıksız süreceğini belirten ekipler vatandaşlardan da doğaya karşı daha fazla hassasiyet göstermelerini istedi.


Güncel 10.07.2020 15:46:40 0

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu