"Sözlü-Öztürk kavgası bitmelidir"

1999 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi`nde Adana`nın Ceyhan İlçesi`ne Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü`nün seçildiği ilk dönemde şuan Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Alemdar Öztürk`te başkan yardımcılığını yürütmekteydi.

Belli bir dönem geçtikten sonra çok yakın iki arkadaş olan ve her ikisi de  ülkücü camiada yetişen Sözlü - Öztürk`ün yolları ayrıldı. Kim, nasıl, ne yaptı da bu iki samimi arkadaşın yollarını ayırdı bunu bilmemiz mümkün değil. Bir Belediye başkanın çalışacağı kişileri seçmesi aslında normal.Çünkü hizmet için gelmiş, seçilmiş insanlar zaten çalışacağı ekibi kendisi ayarlamalıdır. Ancak arada çok önemli bir mevzu olmadığı halde küçücük mevzuları büyüterek iki insanı bir birine düşürmek, yarayı kaşımak malesef hiç hoş bir davranış değildir.

Bize göre Sözlü - Öztürk`ü sanki birileri kavga etsinler izleyelim davranışı içindeler. Son Adana Büyük Şehir Belediyesi Meclis toplantısında izlediğimiz görüntüler tehlikenin boyutlarını sanki ortaya çıkarır gibiydi. Sözlü - Öztürk yıllarca beraber çalışmış ve yollarının ayrılması ile birlikte bazı güçler bu iki samimi dostu, çeşitli polemiklerle bir birine düşürmüş ve siyasi düşman haline getirmiştir. İki Ceyhan çocuğu, iki başkan, iki hizmet adamının kavgası yapılacak olan hizmetlere zarar vermenin dışında kime ne fayda sağlaya bilir ki? Her iki hemşehrinin arasında devam eden kırgınlık bitemediği takdirde siyasi düşmanlık, şahsi düşmanlığa bile dönüşebilir. Sözlü- Öztürk arasında yaşanan gerilim bize göre yerini barış ve kardeşliğe bırakmalıdır.

AKP-MHP ve CHP`li Milletvekilleri kırgın başkanları barıştırmalıdır

Sözlü - Öztürk arasında süren siyasi gerilim daha fazla ilerlemeden AKP-MHP ve CHP`li Milletvekillerin devreye girerek bir barış ve kaynaşma yemeği vererek kırgın olan bu iki hemşehri başkanı barıştırmalıdır. Adana ve Ceyhan hizmet bekliyor. Hizmetin verilmesi içinde Sözlü - Öztürk`ün elele vermesi gereklidir. Her iki başkanın da partisi ayrı olabilir ancak hizmet etmenin partisi yoktur. Bölgenin en büyük gazetesi BAŞAK olarak, bu öneriyi sunuyoruz ve kavgadan kimseye bir fayda gelmeyeceğini düşünüyoruz. Sözlü - Öztürk için bundan böyle kavga yerine barış ve hizmet bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, Adana`nın umudu Sözlü, Ceyhan`ın umudu ise, Öztürk`tür.  



Güncel 25.10.2016 04:55:30 0