SÜLEYMAN GÜRSOY, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ

SÜLEYMAN GÜRSOY, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kadirli Ak Parti ilçe başkanlığı kongresinde aday olan ancak, sabote edildiği gerekçesiyle adaylıktan çekilen Kadirli siyasetinin duayeni Süleyman Gürsoy, yazılı bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kadirli Ak Parti ilçe başkanlığı kongresinde aday olan ancak, sabote edildiği gerekçesiyle adaylıktan çekilen Kadirli siyasetinin duayeni Süleyman Gürsoy, yazılı bir açıklama yayınladı.

Gürsoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere 19.09.2020 tarihinde Kadirli’mizde Ak Partinin 7. Olağan Kurultayı yapıldı. Bizde kıymetli dostlarımızın teveccühü ile bu kongrede aday olarak sahaya çıktık. Lakin kongreyi yöneten divanın ve yetkili bir takım divan kâtip üyelerinin hukuk tanımız var hareketleriyle seçim sürecinde yönetim kurulu listemizin sandığa gitmesi engellendi. Kadirli kamuoyunda oluşan bilgi eksikliği bize ve yönetim kurulumuza karşı oluşturulmaya çalışan algı operasyonlarına karşı böyle bir basın açıklaması yapma gereği hâsıl olmuştur. 

ÖNCELİKLE NEDEN ADAY OLDUM?

Biz Ak Partimizin siyaset sahnesine çıktığım 14 Temmuz 2001 gününden bu yana bu kutlu davanın bir neferi olarak partimizin kurucular kurulu olmak üzere çeşitli kademelerinde gece gündüz demeden maddi manevi her türlü desteğimizi vererek görev aldık. Üzerimize düşen her konuda elimizden gelenin bir fazlasını yapmaya gayret gösterdik.  Osmaniye İlimizde partimizin gerek oy potansiyelinin arttırılması gerekse bütün seçimlerde birinci parti olarak çıkması adına yapılan bütün çalışmaların içerisinde yer aldık. Son yıllarda yapılan seçimlerde partimizin Kadirli de kan kaybettiğini bunun sebep ve neticelerinin nelere mâl olacağını ülkemizin kalkınmışlık adına gösterdiği çaba ve gayretlerden Kadirli’mizin yeterince pay alamadığını, hâlâ ailevi bir siyaset anlayışı ile hareket edildiğini, parti yönetim kurullarında yer alan kişilerin göstermelik olarak listelere yazıldıklarını, partiye emek veren birçok arkadaşlarımızın partimize küstürüldüğünü, sorunların çözümü konusunda iki başlılık olduğunu, vatandaşlarımızın taleplerinin değerlendirilmemesi konusunda bir kademe çözüm yerinin bazı insanlar olduğunu bu durumun vatandaşlar arasında hoşnutsuzluk yarattığını gerek seçimlerde alınan oy istatistikleri gerekse sahada vatandaşlarla bizzat yaptığımız görüşmelerde gördük. Bu duruma artık bir son verilmesi gerektiği Kadirli’mizde partimize gönül veren dava adamları tarafından çok sık dillendirilmeye başlandı. Zira partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYİP ERDOĞAN beyefendinin işaret ettiği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine noktasında bu yönetimin elinin kolunun bağlı olduğu tek amacının bir sonraki seçimlerde sadece ve sadece mevcut şuanda teşkilat başında ki İl Başkanını milletvekili seçtirmek istediğini yaptığımız saha çalışmalarında tespit ettik. İşte biz Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere işaret ettiği hedefler doğrultusunda bu yola çıktık. Amacımızın ne birilerinin batık banka kredilerini ödemek ne de birilerinin milletvekilliğini garantiye almak için çalışmalara yamak olmadığımı herkesin bilmesini istedik.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER OLDU?

Biz kıymetli dostlarımızın önerileriyle böyle bir yola çıkınca partimizin emektarları tarafından tarafımıza yoğun bir teveccühü olduğunu fark ettik. Ak Partinin davasına gönül veren değerli dostlarımız ile bir ekip olarak sahaya çıktık. Oluşturduğumuz listelerle seçime girmeye karar verdik. Daha öncesinde Milletvekili İlçe Başkanı olmam konusunda kendi mekânında benimle bir görüşme yapmıştır. Benden görüşmeye müteakip T.C Ziraat Bankasından alınacak 1.5 milyon TL krediye karşılık teminat istenilmiştir.

Bu ve bunun gibi birçok mesele bizim partimize sadakatimiz ve samimi duruşumuz neticesinde aday olmamız gerektiğini ortaya çıkarttı. Bizim seçim süresince tarafımıza gösterilen onca baskıya ve bırak bu işi çağrısına kulak asmayarak İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ anlayışıyla yola çıktık.

SEÇİM SALONUNDA NELER YAŞANDI?

Her daim şölen havasında geçen Ak Parti kongreleri başarısız yönetimlere imza atan İl Başkanı ve Sayın Milletvekili yüzünden bir tedirginlik bir korku atmosferinde başladı. Yasal süreç içerisinde tarafsız olması gereken divan seçildi. Biz belirtilen süre içerisinde hazırlamış olduğumuz yönetim kurulu listemizi divana sunduk. Ne olduysa bu liste sunumundan sonra oldu. Harman yerine çevrilen divan gizlilik içerisinde yapması gereken işleri yapmayarak bizim listemizin fotoğraflarını çekerek yetkili bulunan insanlara aktarıldı. İşte tam bu arada Tehdit, Şantaj hareketi gibi Ak Parti davasına yakışmayan durumlar ortaya çıktı. Gizliliğe aykırı bir şekilde listeyi ele geçiren Sayın Milletvekili ve İl Başkanı yönetim kurulu üyelerimizi ve il delegelerimize çeşitli tehditler edilmiştir.( Yakınlarınıza iş kurdan iş verdirmeyiz, tayinlerini çıkartırız, işine son verdiririz, devamlı görev değişikliği yaptırırız gibi.)

5’er dakika arayla listemizde yer alan birçok kıymetli arkadaşlarımızı il delegeliğinden istifa ettirmişlerdir. İstifa mekanizması düşünülerek yedek listemizi sunmamıza rağmen bu kişilerle işbirliği içerisinde hareket eden bazı kişiler kanuni delillerimizi yok sayarak bizim listemizin sandığa girmesini engellemişlerdir. Çünkü sandığa gidildiği takdirde çok büyük farkla seçimi kaybedeceklerini bildiklerinden bu yola başvurdular. Hatta ve hatta rahatsız olupta seçim yerinde olmayan il delegesi adına sahte imza kullanarak o kişi adına dilekçe vermişlerdir. Bizim edebimiz ve partiye sadakatimiz dolayısıyla salonda istenmeyen olaylara sebebiyet vermemek amacıyla salonu terk ettik. Bu olayları yargıya intikal ettirdik yaşanan bu rezaleti hele hele Ak Partimize hiç yakışmayan bu çirkefliği partimizin tüm yetkili organlarına bildirdik.

Netice itibariyle Kadirli de İlçe Başkanlığı seçimi adı altında figüranı bol olan bir rezalet tiyatrosu sergilenmiştir. Biz bu tiyatronun bu denli çirkefleşmesinde emeği olanlara hakkımız helal etmiyoruz. Ayrıca yaşanan bunca iğrençliğe rağmen Partimizden istifa etmemiz mümkün değildir. Bu yolda nice Milletvekilleri nice İl başkanları çirkefliğe imza atmış ve unutulup gitmiştir. Oysa Ak Parti bir dava partisidir ve bu necip milletin evlatları olarak biz davamızdan kesinlikle dönmeyeceğiz. Ak Partide böylesi durumların yaşanması bizim değil Osmaniye’deki partimizin yöneticiliğini yapan kişilere aittir. Ebetteki yaşanan bu süreci hiç mi hiç unutmayacağız. Kamuoyuna saygılarla arz olunur.”

 

 

 

 



Osmaniye 29.10.2020 20:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan'ın eşinden kadınlara çini kursu

2

Kadirli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıldı

3

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

4

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

5

Çenet, kadrosunu kuruyor

6

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

7

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

8

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

9

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

10

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi