Sultangazi’de en güzel kurbanlıklar podyuma çıktı

Sultangazi’de en güzel kurbanlıklar podyuma çıktı

Sultangazi’de en güzel kurbanlıklar podyuma çıktı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar, Sultangazi’de düzenlenen Kurban Güzellik Yarışması’nda dereceye girebilmek için podyuma çıktı. Yarışmada Ferdi Düzeç’in 1 ton 190 kilogram ağırlığındaki ‘Yaren’ isimli kurbanlığı birinci oldu.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Kurban Güzellik Yarışması” renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul’un en büyük ve kapsamlı kurban pazarı olan Sultangazi kurban kesim ve satış yerinde düzenlenen yarışmada sahipleri tarafından süslenen onlarca büyükbaş kurbanlık, dereceye girebilmek için podyuma çıktı. Sahibinin ve kurbanlığın isminin okunmasının ardından podyuma çıkan kurbanlıklar kameralara poz verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada jüri üyeleri, birinci en güzel ve en büyük kurbanı seçmekte zorlandı.

‘Yaren’ isimli kurbanlık birinci oldu
Yarışma sonucunda Ferdi Düzeç tarafından Çankırı’dan getirilen 1 ton 190 kilogram ağırlığındaki “Yaren” isimli kurbanlık birinci, Eşref Saykal tarafından yine Çankırı’dan getirilen 1 ton 40 kilogram ağırlığındaki “Padişah” da 2’nci seçilirken, yarışmanın en küçüğü olan ‘Müdür’ isimli kurbanlık da 135 kilogram ağırlığıyla yarışmanın maskotu seçildi.

“Sadece kilosu yetmiyor, atletik olmaları lazım”
Yarışmayla ilgili konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “İnşallah bugün burada en güzel kurban edilecek hayvanı seçmiş olacağız. Hepsini gördük birbirinden güzeller birbirinden yakışıklılar. Ama zannediyorum 8-9 bakış açısıyla bu işi yorumlayacaklar. Sadece kilo güzellik yetmiyor, atletik olmaları lazım, süslü olmaları lazım, her şeyiyle değerlendirmelerini yapacağız ve nihayetinde jüri bir karar verecek” açıklamalarında bulundu.

“Yaren’imize bebek gibi baktık”
Yaren isimli kurbanı 1’inci olan Ferdi Düzeç, “Çok mutluyuz, kurbanımız Yaren’imiz bugün yarışmada 1’inci oldu. Hem Çankırı’mızın adını duyurduğumuz için hem de pazarımızda şampiyon olduğumuz için mutluyuz” derken Yaren’in besicisi Tevfik Kırkpınar ise, “3 yaşından beri bizde, uslu ve mazlum bir hayvandır. Küçüklüğünden beri bir bebek gibi baktık biz buna” dedi.


Güncel 17.07.2021 18:06:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: