SunExpress, iç hat uçuşlarına yarın başlıyor

SunExpress, iç hat uçuşlarına yarın başlıyor

SunExpress, iç hat uçuşlarına yarın başlıyor

ISTANBUL (AA) - SunExpress, yarindan itibaren iç hat uçuslarina kademeli olarak baslayacak.

SunExpress'in açiklamasina göre, Antalya ve Izmir'i hem iç hem de dis hatlarda en fazla noktaya baglayan hava yolu sirketi, yolcularinin ve uçus ekiplerinin saglikli ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alarak uçuslari baslatiyor.

Sirket, yarindan itibaren Antalya'dan Adana'ya haftada 5, Diyarbakir'a haftada 4, Gaziantep, Trabzon ve Van'a haftada 2, Samsun ve Kayseri'ye haftada 1 kez uçus sunacak.

Aktarma merkezi Izmir ile merkezi Antalya arasinda günde 2 sefer düzenleyecek SunExpress, Izmir'den Antalya disinda toplamda 11 Anadolu kentine sefer düzenleyecek.

Sirket, Diyarbakir'a haftanin her günü, Adana ve Gaziantep'e haftada 4, Trabzon ve Kayseri'ye haftada 3, Erzurum, Samsun ve Van'a haftada 2, Kars, Konya ve Malatya'ya haftada 1 kez uçus gerçeklestirecek.

Hava yolu, hem Izmir'den hem de Antalya'dan düzenledigi sefer sayisini kademeli olarak artiracak.


- Tedbirli seyahat dönemi basliyor


Açiklamada verilen bilgilere göre, seyahat edecek yolcularin, alinan hijyen ve sosyal mesafe önlemleri nedeniyle havalimanlarina her zamankinden daha erken gelmeleri tavsiye ediliyor.

SunExpress, misafirlerinin ve uçus ekiplerinin saglikli ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararasi saglik ve havacilik otoriteleri ile is birligi içinde gerekli tüm önlemlerini aliyor.

Tüm uçuslarinda yolcularina ve uçus ekiplerine maske ile seyahat etme zorunlulugu getiren hava yolu, temasi azaltmak adina kabin içi hizmetlerini de bu dogrultuda güncelledi. Kurallar geregi, dizüstü bilgisayar, el çantasi, evrak çantasi ve bebek esyalari disinda kabine hiçbir el bagajinin kabul edilmeyecegini açiklayan hava yolu, ayrica tüm uçuslarinda yolcularina dezenfektan mendil dagitacak.

Bunlara ek olarak SunExpress uçaklarinda, düzenli olarak uluslararasi otoriteler tarafindan etkisi kanitlanmis dezenfeksiyon islemleri uygulaniyor. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanilan HEPA filtreleme sistemi bulunuyor ve bu filtreler, koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karsi yüzde 99'luk bir basari oraniyla uçak içindeki havayi her 3 dakikada bir sürekli temizliyor.

Saglik Bakanligi'nin hayata geçirdigi "Hayat Eve Sigar" projesi kapsaminda Türk vatandaslarinin iç hat uçuslarina kabulü HES kodu ile saglanacak. HES kodu sorgulamalarinda uçusa elverisli olmadigi tespit edilen yolcular, SunExpress uçuslarina alinmayacak.



Politika 31.05.2020 11:19:26 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı