Sungurlu aile destek merkezi hizmete girdi

Sungurlu aile destek merkezi hizmete girdi

Sungurlu aile destek merkezi hizmete girdi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle yapımı tamamlanan, Aile Destek Merkezi (ADEM) hizmete girdi. Aile Destek Merkezinde açılacak kurslarda haftada 5 gün eğitim verileceği bildirildi.
Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Bu eğitimler, mesleki ve beceri geliştirme eğitimleri ile vatandaşlarımızın toplumsal hayata entegrasyonu, devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, ailenin korunması ve desteklenmesi amacıyla yapılacak eğitimlerdir. Ayrıca bu konularda seminer ve toplantılar düzenlenecektir. Açılan kursların sonunda kursiyerlere sertifika verilecek, sertifika hayır panayırı üç ayda bir düzenlenecek ve hayır panayırındaki ürünler kursiyerlere hibe edilecektir. Ayrıca kursiyerlere aylık 600 lira teşvik ödemesi yapılacaktır. Aile Destek Merkezinde kursiyerlerin çocuklarının (0-6 yaş arası) zaman geçirebileceği oyun odası da mevcuttur" denildi.
Yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, hayırlı olması temennisinde bulundu.


Güncel 24.02.2023 18:56:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: