Sungurlu’da içme suyu şebekesini değiştiriyor

Sungurlu’da içme suyu şebekesini değiştiriyor

Sungurlu’da içme suyu şebekesini değiştiriyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kangren olan altyapı problemi çözülüyor. 50 yıldır değişmeyen ve defalarca patlak veren su borularının yenilenmeye başlandığını söyleyen Başkan Şahiner, "Söz verdiğimiz gibi altyapıda asbest boruları bitiriyoruz. Artık vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak ve gönül rahatlığıyla çeşmeden su içebilecekler" şeklinde konuştu.
Başkan Şahiner, "Sungurlu’yu bu asbest borulardan kurtaracağız diye söz vermiştik, bugün itibarıyla ilçemizin içme suyu şebekesini yenilemek üzere Akçakent Mahalle’mizde ilk kazmayı vuruyoruz. Ya Allah bismillah" dedi.
50 yıldır Sungurlu’nun altyapı sorunu olduğunu ve Sungurlu halkının kanserojen etkisi doğuran asbest borulardan su içmek zorunda kaldığını hatırlatan Başkan Şahiner, "50 yıldır bu borulardan halkımız su içmek zorunda kalıyordu, hem de verilen suyun yüzde 70’i kaçağa gidiyordu. Halkımız rahat bir nefes alacak. Vatandaşlarımız artık çeşmeden gönül rahatlığı ile su içebilecekler" ifadelerini kullandı.
İlçede su şebekesi yenileme işinin 9 ay gibi kısa bir sürede biteceğini söyleyen Başkan Şahiner, "Bu süre zarfında bazı aksaklıklar yaşanacaktır. Yaşanabilecek bu aksaklıklarda vatandaşlarımızın destek ve anlayışına ihtiyacımız var. Sungurlu’nun kanayan yarası haline gelen bu sorundan, birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte kurtulacağız. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve bizleri anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum" diye konuştu.


Güncel 13.03.2023 18:04:17 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi