Super App pazar büyüklüğü, 2032'de 714 milyar dolara ulaşacak

Super App pazar büyüklüğü, 2032

Super App pazar büyüklüğü, 2032'de 714 milyar dolara ulaşacak

İSTANBUL - KOBIL'in Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) İsmet Koyun, Super App'ın 2032'ye kadar 714 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini belirterek, "Super App sektörü gelecekte tüm dünyaya hızla yayılarak etkisini artıracak ve şehirlerden şirketlere dijitalleşmedeki payını zirveye taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Super App'ler dünyada birçok ülkede yaygın şekilde kullanılmaya ve popülerleşmeye devam ediyor.

Global SuperApp Trend Raporu'na göre Super App'lerin dijital ekonomiye sağladığı katkı, 2022'de 62 milyar dolar seviyelerindeyken 2023'te 76 milyar dolara yükseldi. Kullanıcılara tek bir platform üzerinden pek çok hizmeti alabilme olanağı sağlayan bu uygulamalar, Türkiye'de de önemini artırarak, başta belediyeler, bankalar, hizmet sektöründeki kurumlar olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

Türkiye'de İstanbul için KOBIL imzasıyla ortaya çıkan İstanbul Senin uygulaması da şehir için geliştirilen süper uygulamaların ilk örneğini teşkil ediyor. Super App ekosisteminde lider konumunda olan Amerika'nın yanı sıra pazar büyüklüğünde ilk üçte yer alan Türkiye, küreselde önemli bir konumda yer alıyor. İstanbul Senin, Neom, Mercan, Worms ve MigrosBank gibi Super App'lerin teknoloji mimarı KOBIL, sunduğu ürün ve teknolojik altyapıyla Avrupa'da referans gösterilen şirketlerin başında yer alırken Türkiye'deki potansiyeli artırmak üzere harekete geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KOBIL'in Kurucusu ve CEO'su İsmet Koyun, Super App'lerin, sağladığı kullanım kolaylığı ve tek platform ekosistemiyle dijital gelecekte sağlam bir yer edinmek üzere hızla ilerlediğini belirtti.

Koyun, KOBIL'in bu potansiyelin büyük mimarı ve çözüm üreticisi olarak yeni iş modellerini yaratarak ve mevcut sistemin geliştirilerek dijitale taşınmasını sağladığını aktararak, "Super App kullanımı arttıkça ve sunduğu kolaylık görüldükçe kullanıcıların tek bir platformdan pratik şekilde birçok işlemi yapma tercihi de yaygınlaşıyor. Günlük hayatta yaptığımız pek çok işlemi kolaylaştıran, kullanıcı dostu Super App'ler, özellikle son bir yılda daha fazla talep görmeye başladı. 2032'ye kadar 714 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşmasını öngörüyoruz. Super App sektörü, gelecekte tüm dünyaya hızla yayılarak etkisini artıracak ve şehirlerden şirketlere dijitalleşmedeki payını zirveye taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Dünyada pek çok şirketin kullanıcılarıyla iletişim modelini değiştirme yoluna gitmeye başladıklarının altını çizen Koyun, bugün dünyanın en büyük şirketlerinin dönüşüm konusunda düğmeye basarak Super App yolculuğuna başladıklarını kaydetti.

- "Super App'ler, Türkiye'de sektörlerin geleceğini değiştirecek özelliklere sahip"

Koyun, KOBIL'in, AR-GE yatırımları ve gelecek odaklı bakış açıları sayesinde bugün Avrupa da güvenilir Super App platform sağlayıcılarından biri olarak konumlandıklarına dikkati çekerek, "Şirketlerin dönüşüm sürecini ve küresel Super App trendini hazır bir şekilde karşılayabiliyoruz. Bir mobil cihaz içinde sayısız hizmetin sunulabileceği bu Super App'ler, Türkiye'de sektörlerin geleceğini değiştirecek özelliklere sahip." yorumunda bulundu.

Super App'lerin, ödeme, kimlik faaliyetleri, finansal fonksiyonlar gibi verinin büyük önem arz ettiği ve her yapılan işlemde güvenliği en büyük öncelik haline getirmesi gerektiğini ifade eden Koyun, dijitalleşmeyle birlikte siber tehlikelerin artmaya ve riskin büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Koyun, Super App'lerin kullanıcılara sunduğu kolaylığın ötesinde güvenliğinin aşılamaz olması ve tam koruma sağlaması gerektiğini vurgulayarak, "KOBIL olarak sağladığımız altyapıyla geliştirdiğimiz Super App'lerin tümünü en üst düzey güvenlik önlemleriyle kullanıcıya ulaşmasını sağladık. Bir Super App'in, pek çok laboratuvar testinden ve denetimden geçerek verileri koruyabileceği konusunda güvence vermesi ve siber gücünü kanıtlaması gerekiyor. KOBIL'in şu ana kadar altyapısını oluşturduğu bütün Super App'ler, denetimleri sorunsuz geçti ve hiçbir siber tehdit, güvenliğimizi aşmayı başaramadı." değerlendirmesinde bulundu.



Ekonomi 6.09.2024 14:41:29 0