"Süreç olumlu sonuçlanmazsa herkes etkilenir"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP milletvekillerinin İmralı görüşmesini değerlendirdi. Sürecin olumlu sonuçlanmasını istediklerini vurgulayan Bakan Ergin, ``İmralı süreci olumlu sonuçlanmazsa Türkler, Kürtler ve Türkiye kaybeder.`` dedi.AK Parti Hatay İl Danışma Toplantısı Dörtyol`da yapıldı. Çevre il ve ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gündemdeki son konuları değerlendirdi. Terör sorununun çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine değinen Bakan Ergin, ``Uzun süredir bu ülkede yaşadığımız ve hepimizi üzüntüye sevk eden, bu ülkenin enerjisini somurup maalesef zayıflatan bir sorunumuz var. Terör sorunu. Eleştirilere her zaman açığız. Demokrasi tahammül rejimidir. Duymak, işitmek istemediklerinizi hukuk içerisinde kalmak şartı ile duyup bunlara tahammül etme rejimidir demokrasi. Hakaret, küfür olmayacak, şiddet olmayacak ama hoşumuza gitmeyen düşüncelere de saygı göstereceğiz, tahammül edeceğiz." şeklinde konuştu.Türkiye`nin yıllardır terörü çözmek için var gücüyle çaba harcadığına dikkat çeken Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ancak uygulamada yanlış yapıldığını ve sorunun bir türlü çözülemediğini vurguladı. Terörü önlemek adına geçmişte bir çok çalışma yapıldığını ifade eden Bakan Ergin, ``1925 ile 1960 arasında 17 tane rapor hazırlanmış, başbakanların, bakanların güvenlik bürokrasisinin, valilerin, akil adamların hazırladığı raporlar bunlar. `Şu tedbirleri alırsak bu sorunu çözeriz` demişler. Bu raporların 2-3`ü farklı bir karakterde kalan 14-15 tanesi aynı karakterde. Bu raporlarda belirtilen tedbirler alınmış, tedaviler reçeteler uygulanmış ama bakıyorsunuz ön görülen reçeteyi uyguladığınızda hastalık daha da müzminleşmiş. ya teşhiste bir yanlışlık var ya da ön gördüğümüz tedavide bir yanlışlık var. Şimdi bugün 90 sene sonra hastalığı müzminleştiren ağırlaştıran reçeteyi tekrar uygulayın diyenler çıkabilir. Ama devlet aklı, ama toplum vicdanı, toplum aklı bunlara artık geçit vermiyor, vermemeli. Bir devlet refleksi düşünün ki 90 yıla yakındır benzer tedbirlerle bu meselelerin üzerine gitmiş ama gelmiş olduğu noktada, sorunu getirmiş olduğu noktada baktığımızda maalesef öngörülen sonuçlar ortaya çıkmamış. Bu açıdan, bu ülkede yaşayan 75 milyonu kardeş olarak bir arada tutacak, bir arada yaşama iradesini güçlendirecek, bu coğrafyayı barış ve huzur coğrafyası yapmaya çalışan bir gayret içerisinde olduğumuzu ifade edeyim." ifadelerini kullandı

"İMRALI SÜRECİ BARIŞLA TAMAMLANSIN

"Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ``Artık biz gençlerimizin kanı akmasın, analarımız ağlamasın istiyoruz. Terörün bitirilmesi için İmralı ile başlayan görüşmelerde oluşan olumlu süreci en iyi şekilde sonuçlandırmak için akli, vicdanı ve insani adımlar atarak terör belasını ülke gündeminden çıkarmak istiyoruz. Bu adımları atacağız. Sabırla, sebat ederek yolumuza devam edeceğiz. İnsan olma ekseninde, insanın sahip olduğu değerler, haklar ekseninde hakça bir yapıyı inşa etmek için çok adım attık. Eksiklerimizi tamamlayıp bu coğrafyayı inşallah yaşanabilir bir huzur coğrafyası haline getirmeye gayret ediyoruz.`` dedi.

"TÜRKİYE`NİN HASIMLARI KAZANIR"

Terör sorunun devam etmesinin Türkiye`yi sevmeyenlere ve Türkiye`nin bölgede güçlenmesini istemeyenlere hizmet edeceğinin altını çizen Bakan Ergin, ``Kürt de kaybeder, Türk de kaybeder, Arap da kaybeder, 75 milyonun her bir ferdi kaybeder. Kim kazanır. Türkiye`nin güçlenmesini istemeyenler kazanır. Türkiye`nin hasımları kazanır. Türkiye üzerinde kötü emelleri olan kazanır. Şimdi size soruyorum. 75 milyon mu kazansın. Türkiye`yi sevmeyenler, Türkiye üzerinde hesabı olanlar mı kazansın" diye konuştu.



Güncel 25.10.2016 05:23:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı