Suriyeli yetim annelerinden sağlık çalışanları için yıkanabilir maske

Suriyeli yetim annelerinden sağlık çalışanları için yıkanabilir maske

Suriyeli yetim annelerinden sağlık çalışanları için yıkanabilir maske

HATAY (AA) - Suriye'deki iç savastan kaçarak Hatay'a siginan yetim anneleri, Yetim Vakfi Reyhanli Egitim Köyü bünyesinde ürettikleri 10 bin yikanabilir maskeyi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede görev alan saglik çalisanlarina ulastirdi.

Reyhanli Kaymakamligi ve Ilçe Saglik Müdürlügü koordinasyonunda, vakfin tekstil ve tasarim atölyesinde çalisan 10 Suriyeli yetim annesi ve iki personel, yaklasik 1,5 ayda 10 bin yikanabilir maske üretti.

Maskeler, paketlenerek kent genelindeki hastanelerde Kovid-19'la mücadelede görev alan saglik çalisanlarina ulastirilmasi amaciyla Hatay Il Saglik Müdürlügü yetkililerine teslim edildi.

Yetim Vakfi Reyhanli Egitim Köyü Gelisim Koordinatörü Mehmet Güncüm, AA muhabirine yaptigi açiklamada, atölyelerinde Suriyeli yetim annelerinin, saglikçilar için yikanabilir maske ürettigini söyledi.

Yaklasik 10 bin maske ürettiklerini belirten Güncüm, ''Maskeleri Hatay genelinde görevli saglik çalisanlarinin istifadesine sunduk.'' dedi.

Yetim annelerinin, maske üreterek aile ekonomilerine de katki sagladigini ifade eden Güncüm, "Maskeler tamamen izole edilmis atölyelerde üretiliyor. Üretimimiz devam edecek ve salginla mücadelede yer almayi sürdürecegiz." diye konustu.

- Yetim anneleri maske üretiminde yer almaktan memnun

Suriye'nin Idlib bölgesinden yaklasik 5 yil önce ilçeye gelen 36 yasindaki Esma Daban, maske üretiminde yer almaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Dünyanin, salgin sorunuyla karsi karsiya kaldigini, kendilerinin de bu mücadeleye katki saglamak istedigini ifade eden Daban, "Atölyemizde saglik çalisanlari için maske üretmeyi sürdürecegiz." dedi.

30 yasindaki Beyan Bazarra da yikanabilir maskeleri, Kovid-19'la mücadele eden saglik çalisanlari için ürettiklerini belirtti.



Yurt Dünya 12.05.2020 12:10:32 0