Suriyelilere eksik yemek dağıtılmaya başlandı

Suriyelilere eksik yemek dağıtılmaya başlandı

OSMANİYE ? Osmaniye?nin Cevdetiye  Kasabası?ndaki mülteci kampına yerleştirilen  Suriyelilere yemek dağıtım ihalesini kazanan firmalar daha ilk günden mönü değiştirmeye ve eksik yemek dağıtmaya  başladı bile.

Başak Gazetesi olarak üç öğün yemeğin  6 lira 80 kuruşa verilemeyeceğini bu fiyatın maliyetin altında olduğunu yazmıştık. İşte biz ne yazdıysak aynen çıktı. Firmalar eksik ve değişik mönü dağıtmaya başladılar bile. Geçtiğimiz Cumartesi günü  sabah kahvaltısında mönüde REÇEL olmasına rağmen dağıtılmadı. Aynı gün öğle yemeğinde TAS KEBABI  yerine taze fasulye, ÜZÜM yerine yoğurt dağıtıldı. Akşam yemeğinde ise,  PATLICAN TAVA yerine kuru fasulye, PİRİNÇ PİLAVI yerine bulgur pilavı ve YOĞURT yerine elma verildi.

Pazar günü sabah kahvaltı mönüsünde olan FINDIK EZMESİ verilmedi, yerine de değişik bir şey dağıtılmadı. Öğle yemeğinde TURŞU yerine elma verildi. Akşam mönüsünde ise, SEBZELİ TÜRLÜ yerine taze fasulye, AYRAN yerine de elma dağıtıldı.

Pazartesi  günü sabah kahvaltı mönüsünde olmasına rağmen TEREYAĞ-BAL dağıtılmadı. Yerine de değişik bir şey verilmedi . Aynı gün öğle yemeğinde İZMİR KÖFTE olmasına rağmen patates sulusu verildi.  SOSLU MAKARNA yerine, bulgur pilavı, SALATA yerine ise, irmik tatlısı verildi.Akşam  BARBUNYA yerine taze fasulye ve YOĞURT yerine ise,şeftali dağıtıldı.

Bu gidişle bu firmaların sözünde duramayacağı açıkça ortada. Kendi verdikleri sözlerine maalesef uymuyorlar. Yol yakınken Suriyeliler taze fasulye ağacı olamadan bu işi çözelim. Onlarda insan ve gıdasını da  düzenli almaları en doğal hakları. Ucuz etin yahnisi maalesef böyle oluyor ve yenmiyor.   



Güncel 25.10.2016 05:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi