Şuşa'da şehit olan animatör helallik isteyip cepheye koşmuş

Şuşa

Şuşa'da şehit olan animatör helallik isteyip cepheye koşmuş

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Kemer ilçesindeki bes yildizli otelin animasyon ekibinde bir süre çalisan 25 yasindaki Azerbaycan uyruklu Zaur Dovlatov'un, gönüllü olarak katildigi ülkesinin ordusunda sehit oldugunun haberini alan eski mesai arkadaslari üzüntü yasiyor.

Kemer'deki 5 yildizli otelde bir dönem animatör olarak çalisan Dovlatov, Ermenistan'in 27 Eylül'de Azerbaycan'in sivil yerlesim birimlerine saldirmasinin ardindan Azerbaycan ordusuna gönüllü katilmaya karar verdi. Azerbaycan ordusunun Karabag operasyonunu baslatmasi üzerine, eski çalistigi otele gelen Dovlatov, gönüllü askerlik basvurusunun kabul oldugunu söyledigi arkadaslariyla vedalasti.

Ülkesine dönen Dovlatov, Azerbaycan ordusu ile Daglik Karabag'da Ermenistan'a karsi savasti. Azerbaycan'in isgalden kurtardigi Susa'daki çatismalarda yaralanan Dovlatov, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Dovlatov'un sehit oldugu haberini alan eski mesai arkadaslari ve otel yöneticileri büyük üzüntü yasadi.

Otelin yönetim kurulu baskani Mustafa Kiliç, AA muhabirine, Dovlatov'un mesai arkadaslari ve müsteriler tarafindan çok sevilen bir kisi oldugunu söyledi.

Dovlatov'un otelde 2019 yilinin sonuna kadar çalistigini anlatan Kiliç, söyle konustu:

"27 Eylül'de otele gelerek bizi ziyaret etti. Azerbaycan ordusuna gönüllü olarak katilmak istedigini belirtti. Otelde çalisabilecegini söyledim ancak ülkesine yardim etmek için cepheye gitmesi gerektigini belirtti. 'Topraklarim isgal altindayken ben burada duramam' dedi. Vedalasip, helallesip ayrildi. 9 Kasim'da Susa'nin kurtarilmasi sirasinda yaralandi. Yaralanmasindan bir gün sonra ateskes ilan edildi. 12 Kasim'da da hastanede sehit oldu."

Dovlatov için sosyal medya hesaplarindan bir klip hazirladiklarini vurgulayan Kiliç, "Klibin ardindan çok sayida mesaj aldik. Yillardir otelimize gelen müsteriler Dovlatov'un ailesi için yardim kampanyasi baslatti. Biz de destek olduk ve 200 bin lira toplandi. Bu parayi ailesine teslim edecegiz. Ayrica Kemer Belediyesi ile de görüsüp ilçedeki bir sokak ya da caddeye isminin verilmesini isteyecegiz." ifadelerini kullandi.

Klipte, Azerbaycanli sehit animatörün arkadaslariyla çekilmis neseli hallerini gösteren fotograflar ve etkinlik anlarindan videolar yer aliyor.




Yurt Dünya 19.11.2020 16:52:17 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

2

Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

3

Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı

4

Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi

5

Alanya'da otel lojmanında çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

6

Antalya'da 19 öğrenci Gençlik Bayramı'nı 19 metrelik erişte açarak kutladı

7

"Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali" yapıldı

8

Adana'da Seyhan Nehri'ne giren genç kayboldu

9

Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde 19 Mayıs kutlandı

10

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'dan 19 Mayıs mesajı