Susayan yavru yaban domuzuna jandarma şefkati

Susayan yavru yaban domuzuna jandarma şefkati

Susayan yavru yaban domuzuna jandarma şefkati

Antalya’da Thermessos Milli Parkında devriye gezen jandarma ekipleri, çeşmeye yaklaştığını fark ettikleri yavru bir yaban domuzunu su ve serinletici meyvelerle besledi. Antik kent ziyaretçilerinin ilgilendiği ve “Thermos” adını verdikleri sevimli hayvan, doğal ortamına geri döndü.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından Döşemealtı ilçesindeki Güllük Dağı Thermessos Milli Parkında ormanlık alan içerisinde, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla devriye görevi gerçekleştirildi. Faaliyet esnasında ekipler, sıcaklardan dolayı susuz kalarak milli park içerisindeki çeşmenin yanına gelmeye çalışan yavru yaban domuzunu fark etti. Yavru domuzun durumuna kayıtsız kalmayan ekipler, hayvana su ve serinletici meyveler verdi.

Adını “Thermos” koydular
Yavru yaban domuzu, sevimli hareketleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekti. Ziyaretçiler ve jandarma ekipleri, yavru hayvana Thermessos Milli Parkının ismini çağrıştıran "Thermos" ismini verdi. Yavru Thermos’un daha sonra yabani ortamına dönüşü sağlandı.


Güncel 9.08.2022 11:12:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: