Süt verimini artıran silaj yemler hazırlanmaya başladı

Süt verimini artıran silaj yemler hazırlanmaya başladı

Süt verimini artıran silaj yemler hazırlanmaya başladı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde süt veren hayvanlar için kışın süt verimi artırmak için kullanılan silaj yemler hazırlanmaya başladı. Silajlık mısırlar tarlalardan hasat edilirken hazırlanan karışımla yaklaşık 2 ay boyunca üzeri örtülerek hazırlanan alanlarda korumaya bırakılacak.
Sığır, keçi, koyun gibi süt veren hayvanlara özellikle kış aylarında verilen silaj yem hazırlıkları Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Mahallesinde başladı. Halk arasında turşu yem olarak da bilinen silaj yemin süt verimini artırdığını ifade eden besici Mehmet Kınık, "Bu yıl 10 dönümlük tarlaya silajlik mısır ektik. Oldukça verimli oldu. Makinayla toplamaya başladık. Silaj yemler hazırlanan alanda 2 ay kadar üzeri örtülerek bekletilir ve korunur. Kış aylarında süt hayvanlarına veririz. Turşu yem yararlı olmakta birlikte süt verimini de yüzde 15-20 arasında artmasını sağlar. Her yıl yapmaktayız." dedi.
Silaj yemin oldukça ekonomik de olduğunu kaydeden üretici Kınık, "Silaj yem için tarlama sıralar halinde mısır dikimi yaptım. Verim alınacaksa mısır tohumlarının düzenli olarak ekimi yapılmalı ayrıca mısır silajina varsa fiy, yonca da ilave edilebilir." diye konuştu.


Güncel 14.09.2021 15:57:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

2

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

4

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

5

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

6

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

7

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı

8

Antalya'da sahilde erkek cesedi bulundu

9

Mersin'de üniversiteler arasında akademik işbirlikleri ele alındı

10

Cookshop Markalar Topluluğu'nda üst düzey atama