Tam 3 asırlık tarihi taş kilise depremde zarar görmedi

Tam 3 asırlık tarihi taş kilise depremde zarar görmedi

Tam 3 asırlık tarihi taş kilise depremde zarar görmedi

Kahramanmaraş’ta şimdilerde sağlık ocağı olarak kullanılan taş işçiliğiyle yapılan 3 asırlık tarihi kilise yaşanan iki büyük depreme rağmen zarar görmedi.
Kahramanmaraş Kurtuluş mahallesinde 18. yüzyılda inşa edilen tarihi kilise 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından ayakta kalmayı başardı. Binlerce yerleşim yerini enkaz haline çeviren depremde tarihi kilisenin bir tek taşı bile yerinden oynamadı. Taş işçiliğiyle inşa edilen kilise, daha sonra ilkokul olarak kullanılmasının ardından günümüzde ise sağlık ocağı olarak hizmet veriyor.

“Bu binanın temeli taş”
Kilisenin temelinin taş olduğunu belirten Kurtuluş mahalle muhtarı Necati Namlı, “Bizim çocukluğumuzdan beri bu yapı okul olarak kullanılıyordu. Şimdi sağlık ocağı yaptık. Daha öncesinde ise Kilise olduğu söyleniyor. Dışarıdan bir şey görünmüyor fakat içerisini görmedim. Görev yapan aile hekimleri taşındılar. Bu binanın temeli taş ve duvarları enlidir. Üzerinde de bir ağırlık yok” dedi.


Güncel 4.03.2023 10:24:22 0

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu