Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Hangi Hizmetler Sunulur?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Hangi Hizmetler Sunulur?

Hem yatakta hem de ayakta tedavi imkânı sunan tamamlayıcı sağlık sigortası, birtakım özel hastanelerde de geçerli olur. Bu sayede tedavinizi gelişmiş koşullar altında ve daha iyi şartlarla sürdürmenizi sağlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası tahlil, muayene, tıbbı malzeme ve ameliyat masrafı gibi pek çok hizmeti kapsar. Hem yatakta hem de ayakta tedavi imkânı sunan tamamlayıcı sağlık sigortası, birtakım özel hastanelerde de geçerli olur. Bu sayede tedavinizi gelişmiş koşullar altında ve daha iyi şartlarla sürdürmenizi sağlar. 

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı anlaşmalı hastanelerin sayısına ve hastanelerin hizmet politikasına göre değişiklik gösterir. Bireylere sunulan poliçeler, kapsamın daralmasına ya da genişlemesine neden olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı içerisinde yer alan bazı hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

Ayakta ve Yatarak Tedavi Hizmeti

Hafif hastalıklarda ayakta tedavi süreci uygulanır. Bu nedenle tamamlayıcı sağlık sigortaları genellikle ayakta tedavi hizmetini kapsar. Ancak yatarak tedavi teminatı özel poliçeler içerisinde sunulur. 

 

Pek çok tamamlayıcı sağlık sigorta firması, limitli yatarak tedavi olma teminatı sunar. 24 saatten az hastanede yatmayı gerektiren rahatsızlıklarda masraflar, sigortanın teminatı altına alır. Ancak firmaların sunduğu yatış süresi farklılık gösterebilir. Poliçenin esnekliği arttıkça yatarak tedavi olma limiti de artış gösterir. İlaç, ameliyat ve refakatçı masrafları da poliçe kapsamına göre şirket tarafından karşılanabilir. 

 

Ameliyat Öncesi ve Sonrasında Hizmetler

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ameliyatı karşılarken ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası harcamaların karşılanması poliçe kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Ameliyat öncesi tetkiklerin yapılması ve ameliyat sonrasında iyileştirme desteğinin sağlanması gibi durumlarda poliçe kapsamına göre farklılık oluşabilir. 

 

Acil Servis

Tedavi süreci evde de devam eden bireyler, tamamlayıcı sağlık sigortasının acil servis teminatından yararlanabilir. Acil durumlarda hastalar için acil servis hizmeti sağlanır. Beklenmeyen hastalık durumlarında ya da kaza gibi olaylarda anlaşmalı özel hastanelerin acil servis hizmetinden yararlanılabilir.

 

Fizik Tedavi Desteği

Tamamlayıcı sağlık sigortası, bir kaza sonucunda ya da başka sebeplerden fizik tedaviye ihtiyaç duyan bireyler için de özel teminat sunar. Fizik tedavi TSS poliçesi kapsamında yer alan unsurlardan biri olmakla birlikte önem teşkil eden bir konudur. Bu sebeple fizik tedavi konusunda ayakta ve yatarak tedavi masraflarını da TSS karşılar.

 

Tıbbı Malzeme Desteği

Tıbbı malzemeler, tedavi sürecinin ayrılmaz parçalarından biridir. Bu nedenle tamamlayıcı sağlık sigortası, tedavinin tamamlanması için ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri de kapsar. Tıbbı malzeme kapsamında koltuk değneği, atel, dizlik, bileklik ve bandaj gibi pek çok ürün bulunur. Yara ve yanık tedavisinde kullanılan elastik malzemeler de teminat garantisi içerisinde yer alır.

 

Ambulans Desteği 

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ambulans hizmeti de bulunur. Çünkü acil müdahale gereken durumlarda yerinde ve hızlı müdahale oldukça önemlidir. TSS poliçe kapsamlarına göre hastalar, ambulans çağırma hizmeti bedeli ödemez. Tamamlayıcı sağlık sigortasının çağrı merkezleri aracılığıyla ambulans çağrılabilir.

 

Check-Up Hizmetleri

Check-up, hastalıkların teşhis edilmesinde oldukça önemlidir. Bu nedenle pek çok tamamlayıcı sağlık sigorta firması check-up hizmeti sunar. Genellikle poliçenize ek teminat olarak dahil edilen check-up hizmeti dâhilinde tansiyon, kalp ve solunum hızı ölçümünden kan ve idrar tahliline kadar pek çok tetkik yapılır. 

 

Check-up aşamasında kardiyoloji, göğüs hastalıkları, kadın doğum, dâhiliye ve KBB alanlarındaki hekimlerle de görüşme sağlanır. Tüm süreç, tamamlayıcı sağlık sigortasının poliçe kapsamı içeriğine göre değerlendirilir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hizmetlerinden Nasıl Yararlanılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız öncelikle bir sözleşme yapmanız gerekir. 7/24 çalışan danışma hatları, firmaların sunduğu teminatlar ve poliçeler hakkında bilgi verir. Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden yararlanmak istiyorsanız çeşitli fırsatları inceleyebilir ve ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz.



Yurt Dünya 20.03.2024 14:07:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de kaybolan 79 yaşındaki kişiyi arama çalışmaları sürüyor

2

Hatay'da ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı

3

Antalya'da bir otomobil su kanalına devrildi

4

Antalya'da caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

5

GÜNCELLEME - Hatay'da cami önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen imamın cenazesi toprağa verildi

6

Hatay Valiliği, depremlerde yetim ve öksüz kalan çocuklar için proje başlattı

7

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı

8

Hatay'da devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

10

Adana'da yolcunun kapısı açık seyreden otobüsten düşerek yaralandığı kazada şoför serbest bırakıldı