Tanıkları Mavi Marmara saldırısını unutamıyor

Tanıkları Mavi Marmara saldırısını unutamıyor

Tanıkları Mavi Marmara saldırısını unutamıyor

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Gazze'ye insani yardim götürmek için yola çikan Mavi Marmara gemisine Israil askerlerince yapilan saldirinin üzerinden 10 yil geçmesine ragmen olayin taniklari yasadiklarini unutamiyor.

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi Antalya Sube Baskani Mehmet Yildirim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, aradan 10 yil geçmesine ragmen yasadiklarini bugün gibi hatirladiklarini söyledi.

Maruz kaldiklari psikolojik ve fiziki iskencelerin izlerinin çok agir oldugunu vurgulayan Yildirim, büyük bir coskuyla çiktiklari yolculugun, 30 Mayis aksami adeta bir kabusa dönüstügünü anlatti.

Önce tek bir geminin isigiyla tacizin basladigini, ilerleyen saatlerde isiklarin arttigini ve fiili bir saldiriya maruz kaldiklarini aktaran Yildirim, sunlari kaydetti:

"Saldiri amaciyla yola çikmadigimiz için yanimizda bir çaki bile yoktu. Gemide kelepçelenip, sorgulandigimiz ani bile hiç unutmadik. Her asamada agir iskencelere maruz kaldik. Ama hiç kimse yolculuga katilmaktan dolayi pismanlik duymadi. Israil'in hava, kara ve denizden abluka altinda tuttugu Gazze Seridi'nde ve Filistin'de yasanan dram, dünyaya duyuruldu. Mavi Marmara, amacina fazlasiyla ulasti. Ambargoyu dünyaya anlatti."

- "Sesimiz dünyaya ulasti"

IHH Insani Yardim Vakfi Çorum Sube Baskani Selim Öztabakçi da 10 yil önce gönüllü bir grup olarak Gazze'ye yola çiktiklarini, ancak hiç ummadiklari bir durumla karsi karsiya kaldiklarini dile getirdi.

Tamamen sivil bir organizasyon içerisinde yer aldiklarini, amaçlarinin Gazze'deki insanlara yardim götürmek oldugunu anlatan Öztabakçi, Israil askerlerinin saldirisi sonucu kendisinin de yaralanan 60 kisiden biri oldugunu belirtti.

Öztabakçi, Israil'in uluslararasi arenada yargilandigina dikkati çekerek, "Gazze'deki drami, gemiye yapilan saldiriyla daha iyi sekilde duyurduk. Gemimiz her ne kadar Gazze'ye ulasamamis olsa da sesimiz dünyaya ulasti." dedi.

- "Yardimi ulastiramamanin üzüntüsünü bugün bile yasiyoruz"

Gemide bulunan Abdülkadir Aglamaz da esir alinmalarinin ardindan devletin girisimleriyle Türkiye'ye döndüklerini bildirdi.

Çok agir baskilara, siddete maruz kaldiklarini belirten Aglamaz, "Bizden yardim bekleyen kardeslerimize ulasamadigimiz ve yanimizdaki malzemeleri onlara ulastiramadigimiz için bugün bile üzüntü yasiyoruz. Mavi Marmara gemisi, özgürlügü temsil etti. Mazlumlara ulasmaya çalisacagiz. Bugün bile 'surada mazlumlar var, oraya bir gemi kalkiyor' desinler, hiç tereddüt etmeden tekrar binerim." diye konustu.

Alparslan Aslan da o anda neler yasayabileceklerini hiçbirinin tahmin etmedigini belirterek, "Ancak herkes ölümü bekledi. Kudüs özgürlügüne kazanincaya kadar mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandi.





Yurt Dünya 1.06.2020 11:48:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı