İlginizi Çekebilir


Tarihi camide korkutan yangın

Tarihi camide korkutan yangın

Tarihi camide korkutan yangın

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin en eski camilerinden biri olan Paşalar Aşağı Mahalle Camii, kül olmaktan son anda kurtarıldı.
Yangın, sabah saat 06.00’da Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir asırlık tarihiyle bölgenin en eski camilerden bir olan Paşalar Aşağı Mahalle Camii’nden dumanlar yükseldi. Kadınların namaz kıldığı mahfil alanda başlayan yangını hayvanlarına bakmak için ahıra giden mahalle sakinleri fark etti.
Halıların tutuşarak ahşap bölmelere sıçradığı alevlere ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını daha fazla büyümeden kontrol altına aldı.
Elektrik tesisatına bağlı halı altı ısıtmasından çıktığı öğrenilen yangın sonrası kadınlar mahfili kullanılmaz hale gelirken, camide hasar oluştu.


3.04.2023 13:26:00 0
Anahtar Kelimeler: tarihi camide korkutan yangın

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da sulama kanalına düşen çocuk aranıyor

2

Hataylı esnaf deprem sırasında uyanmasını sağlayan köpeğini yanından ayırmıyor

3

Antalya'da düştüğü sulama kanalında ölen çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

4

Antalya'da kız arkadaşını silahla öldüren kişi intihar etti

5

Bozyazı'da elektrikli bisikletle çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

6

Üniversiteliler oto eksperliğini teorik ve pratik eğitimle öğreniyor

7

Talasemi hastası 7 yaşındaki Zeynep, kardeşinin kordon kanıyla sağlığına kavuştu

8

Plan-S "Türkiye'nin En İyi İşverenleri" listesine seçildi

9

Hatay'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

10

Uluslararası Manavgat "Girit'ten Side'ye Kültür ve Lezzet Festivali" başladı