Tarım ilacı karışan derenin rengi kırmızıya döndü

Tarım ilacı karışan derenin rengi kırmızıya döndü

Tarım ilacı karışan derenin rengi kırmızıya döndü

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde rengi kırmızıya dönen derenin sırrı ortaya çıktı. Yetkililer tarım ilacını dereye boşaltan zanlıya 548 bin 48 Türk Lirası para cezası uygulandığını açıkladı.
Edinilen bilgiye göre, Susurluk ilçesine Bağlı Karapürçek Mahallesi yakınlarında tarım ilacının dereye karışması üzerine derenin rengi kırmızıya döndü. Bunun üzerine Balıkesir Valiliği harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından analiz ve çalışma yapıldı.
Konuyla ilgili olarak Balıkesir Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Susurluk İlçemize bağlı Karapürçek Mahallesinde tarım ilacının Karapürçek Deresine karıştığı ve kırmızı renkli bir kirlilik oluşturduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından idari işlem ve cezai yaptırım süreci başlatılmış olup konu Valiliğimizce yakından takip edilmektedir. Söz konusu ilacın canlılar ve çevre sağlığı yönünden zehirli etki oluşturması muhtemel olduğundan ikinci bir duyuruya kadar dereye girilmemesi, hayvan sulaması yapılmaması ve sulama amaçlı kullanılmaması gerekmektedir” denildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sosyal medya hesaplarında ise, "Balıkesir’de Karapürçek Mahallesi’ndeki dere yatağında oluşan kırmızı renkli kirlilik ihbarı üzerine denetim ekiplerimiz dereye zirai tarım ilacı boşaltıldığını tespit etmiştir. Olaya neden olan zanlıya 548 bin 48 TL para cezası uygulanmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımız gözetiminde zirai tarım ilacının yoğun görüldüğü yerlerde vidanjörlerle çekilme işlemlerine başlanırken kirliliğin Susurluk Çayı ve Marmara Denizi’ne ulaşmaması için çalışmalar aralıksız sürmektedir" denildi.


Güncel 31.08.2022 18:50:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

2

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

3

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

4

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

5

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

6

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

7

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

8

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı

9

Atakaş Hatayspor-Özbelsan Sivasspor maçının ardından

10

Isparta'da trafik kazasında yaralanan kişinin kopan bacağı yerine dikildi