Tarımsal kuraklık kriz merkezi toplantısı

Tarımsal kuraklık kriz merkezi toplantısı

Tarımsal kuraklık kriz merkezi toplantısı

Muğla Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Strateji Eylem Planı’nın görüşüldüğü İl Kriz Merkezi yıllık toplantısı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
37 katılımcının sunum ve görüşleriyle katkı sağladığı toplantıda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Uluhan Korkut ile Halit Yıldız’ın yanı sıra, DSİ 213. Şube Müdürlüğünden Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, Meteoroloji İl Müdürlüğü İl Müdürlüğünden Meteoroloji Mühendisi Gülru Yelkıran sunum yaptı. Sunumlarda Muğla genelindeki su kaynaklarının son durumu, tarımsal kuraklığa yönelik çalışmalar ve öneriler ile meteorolojik veriler ele alındı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak küresel iklim değişikliği ile kuraklığın tarıma etkileri, bunların çözümüne yönelik projeleri ve devam eden çalışmaları anlattı. İl Müdürü Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Kırsal Kalkınma Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi’ projesi çerçevesinde modern sulama, bireysel sulama ve yağmur hasadına yüzde 50 hibe desteği sağladığını hatırlatarak, mevcut su kaynaklarının korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan da konuşmasında bir damla suyun ve bir karış toprağın bile önemli olduğuna vurgu yaparak, su kaynaklarının doğru ve etkin yönetimi konusunda herkesin üstüne düşen görevi yapmasının bugüne ve geleceğe hizmet olduğunu söyledi.
Katılımcıların görüşlerinin alındığı toplantıda, 2021-2022 yılları üretim sezonu içerisinde iklimsel değişikliği karşısında çözüm önerilerinin de sıralandığı toplam 53 maddelik sonuç raporu oluşturuldu.
Küresel iklim değişikliği ile birlikte kuraklık ihtimaline karşı tedbirlerin alınması ve eylem planı oluşturulması amacıyla Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında düzenlenen toplantıya; ilçe kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile sektör temsilcileri katıldı.


Güncel 14.12.2022 11:51:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı