Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Elazığ’da geçen yıl marketlerdeki fiyatlara kızıp tarlasına ektiği sebzelerin fiyatını yarıya indiren çiftçi, bu yıl da aynı uygulamasını sürdürdü. Çiftçinin tarlasına gelen vatandaşlar, ürünleri kendileri toplayıp ucuza almanın keyfini yaşadı.
Elazığ’da 67 yaşındaki 5 çocuk babası Fethi Çakmak, yol kenarında 25 dönüm alan üzerine ektiği sebzelerin bir bölümünü toptancılara sattı. Çakmak, kalan ürün için de tarlasını yine vatandaşa açtı, marketlerin yarı fiyatına satışa başladı. Tarlaya gelen vatandaşlar, kendi bahçesinden topluyormuş gibi istediği kadar taze sebzeyi dalından kopararak satın alıyor. Domates ve biber çeşitlerini kendi elleriyle toplayan müşteriler, hem stres atıyor hem de ucuz sebze almanın mutluluğunu yaşıyor.

"Kendim üretiyorum ve Elazığ’a hizmet için yapıyorum"
Tarlasını kâr amacı gütmeden vatandaşlara açtığını aktaran Fethi Çakmak, "25 dönüm alan üzerinde kapya biber, Keban yeşil top, beyaz top biberleri ektim. Domates çeşitlerimiz var. Bunları ektim ve halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İsteyen gelip kendisi toplayabilir. Marketlerden yarı fiyatına şeklinde satışlarımız oluyor. Kendim üretiyorum ve Elazığ’a hizmet için yapıyorum. Her şey çıkar için değil. Menfaatimizden fazla hizmet için bunu yapıyoruz ve başka bir amacımız yoktur" dedi.

"Fiyatlar ucuz, market fiyatlarına göre yarı yarıya"
Tarladan kendi sebzesini toplayan vatandaşlardan Medine Yoltay ise, "Fiyatlar ucuz. Market fiyatlarına göre yarı yarıya. Uygun ve doğal olduğu için güzel. Kendimiz topladık. Diğer insanları da buraya davet ediyorum. Buranın sebzesi yerli ve çok güzel. Bizim toplamamız ve fiyatların uygun oluşu harika" diye konuştu.


Güncel 28.09.2022 13:34:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

2

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

3

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

4

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

6

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

7

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

8

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

9

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

10

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu: