İSTANBUL - 24. Dönem Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Eksperliği Bitkisel Ürün Sigortaları Temel Eğitim Programı başladı.
TARSİM açıklamasına göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile TARSİM'in işbirliğinde Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nde risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev alacak Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerine yönelik eğitimler bu yıl, 28 Ekim'de yapılan TARSİM Eksperliği Ön Eleme Sınavı sonucunda başarılı olan 280 adaya yönelik olacak. Eğitimler, 27 Kasım-9 Aralık ve 18-30 Aralık tarihleri arasında iki farklı grupta gerçekleşecek.
Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim programının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, SEDDK Grup Başkanı Ergin Kılıç, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve eksperler katıldı.
Açıklamada, programın açılışındaki konuşmasına yer verilen Bekir Engürülü, değişen iklim koşulları ve artan doğal afetlere bağlı olarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlayabilmek amacıyla Türkiye'de faaliyet gösteren TARSİM'in öneminin her geçen yıl arttığına değinerek, Türkiye'de olduğu kadar uluslararası arenada da takdir edilen sistemin, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu ifade etti.
Kamil Özdemir de TARSİM'in, başarılarıyla ülkenin göz bebeği kurumlarından birisi olduğunu belirterek, söz konusu sistemin her geçen yıl artan başarısı ile gurur duyduklarını aktardı.
Açıklamada aktarılanlara göre, eksper adayları, eğitim programı kapsamında, eksperlikte denetim, iş ve meslek etiği, iletişim ve beden dili, genel sigortacılık bilgisi, tarım sigortaları ile ilgili temel hukuki bilgiler, temel ürün çeşitleri için verim ve hasar tespit uygulamaları ve arazide gerçekleştirilecek hasar tespit teknikleri çalışmaları gibi başlıklarda ve 26 farklı oturumda dersler alacak. Eğitim sonunda başarılı olan adaylar, Türkiye çiftçisine hizmet etmeye başlayacak.