Tarsus Ticaret Borsası'ndan TEKNOFEST'e katılan öğrencilere destek

Tarsus Ticaret Borsası

Tarsus Ticaret Borsası'ndan TEKNOFEST'e katılan öğrencilere destek

MERSIN (AA) - Tarsus Ticaret Borsasi, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsaminda düzenlenen roket yarislarina katilan Tarsus Üniversitesi Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takimi ögrencilerine destek verdi.

Ticaret Borsasi'ndan yapilan yazili açiklamada Tarsus Üniversitesi Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi ögrencilerinin tasarimindan, yazilimina kadar tamamen yerli olarak üretitikleri T-233 Roket ile Tuz Gölü'nde gerçeklestirilen yarismada montaj günü yasanan talihsiz bir teknik aksaklik nedeniyle roket atislarini gerçeklestiremedikleri belirtildi.

Ögrencilerin her zaman yanlarinda olduklari ifade edilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Biliyoruz ki, o gün ki yarismaya katilan gençlerimiz A'dan Z’ye imal ettikleri roketin her parçasini, dijital yazilimlarini, teknolojik malzemelerini kendi elleriyle, kendi fikirleri ile ürettiler. Hiçbir parçasi ithal olmayan yerli roketi yapmayi basardilar. Tarsus Üniversitesi Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takimi’nin basta Ögretim Üyesi Ercüment Türkoglu'na,takim kaptani Erkut Ogur ve tüm takim olarak roketin tasarimindan yazilimina kadar onlarca saat mesai harcayan herkese, sponsorlara tesekkür ediyoruz. Bu süre zarfi boyunca, ögrenilen en önemli seyin sorunlar karsisinda asla pes etmemek ve imkansizliklar içinde bile istenildigi zaman insanin her seyi basarabilecegini ispatlayan Tarsus Roket Takimi’ni tebrik ediyoruz."





Yurt Dünya 10.09.2020 16:54:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bir ev çıkan yangında hasar gördü

2

Hatay'da Gençlik Festivali'nde Uğur Aslan konser verdi

3

Eğirdir Gölü'nde patlamamış el bombaları bulundu

4

Kahramanmaraş'ta otomobilin çarptığı kişi öldü

5

Isparta'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

6

Osmaniye'de demir çelik tesisinde kireç silosunun devrilmesi sonucu 2 işçi öldü

7

Burdur'da kanadı kırık baykuşu jandarma kurtardı

8

Antalya'da günübirlik kiralanan evler denetlendi

9

Kahramanmaraş'ta Gençlik Yürüyüşü düzenlendi

10

Adana'da düzenlenecek "Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri" tanıtıldı