Taş ve atıkları tabloya dönüştürüyor

Taş ve atıkları tabloya dönüştürüyor

Taş ve atıkları tabloya dönüştürüyor

MERSİN - Mersin'in Silifke ilçesinde 68 yaşındaki Emeli Hicran Nakıpoğlu, deniz kenarından topladığı taş ve atık malzemelerle tablolar hazırlıyor.

Taşucu Mahallesi'nde yaşayan Nakıpoğlu, 7 yıldır topladığı taş ve atık malzemeleri değerlendirmek amacıyla el işi çalışmalarına yöneldi.

Yürüyüş yaparken sahil kenarından topladığı taş ve atık malzemeleri evine götüren Nakıpoğlu, oluşturduğu figürleri kağıda yapıştırarak tablo haline getirmeye başladı.

Nakıpoğlu, gazetecilere, bu işi severek yaptığını ve çok verimli zaman geçirdiğini söyledi.

Masrafsız bir çalışma yaptığını, sahilde bulduğu her şeyin kendisi için tablo malzemesi olabileceğini belirten Nakıpoğlu, "Tablomdaki taşların ve boncukların hiçbirinde oynama yok. Hepsi tamamen doğal halleri. Boyama yapmıyorum. Boyayı sadece minik eklentiler yapmak için kullanıyorum." diye konuştu.

Nakıpoğlu, yakın zamanda tablolarını eğitim almak isteyen çocuklar için açılacak kermeste sergileyeceğini sözlerine ekledi.



Bölgeden 19.02.2022 15:08:28 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay'da konuştu:

2

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

3

Bilgi Üniversitesi pediatrik ağrı yönetimi konusunda uluslararası eğitime ev sahipliği yaptı

4

İDSO DenizBank Konserleri'nde Bringuier kardeşler sahne alacak

5

Yeditepe Üniversitesinden yeni nesil teknoloji ve girişimcilik modeli

6

AXA Türkiye'den yeni sağlık sigortası yönetmeliği değerlendirmesi

7

Antalya'daki turizmciler AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Ray Sigorta "Ray Connect" mobil uygulamasını tanıttı

9

Radisson Otel Grubu "Yılın En İtibarlı Zincir Oteli" seçildi

10

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi