Tasarladığı düzenekle oğluna yüzme antrenmanlarını havada yaptırıyor

Tasarladığı düzenekle oğluna yüzme antrenmanlarını havada yaptırıyor

Tasarladığı düzenekle oğluna yüzme antrenmanlarını havada yaptırıyor

KAHRAMANMARAS (AA) - ISMAIL HAKKI DEMIR - Kahramanmaras'ta bir baba, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda evde kalan yüzme sporcusu 12 yasindaki ogluna balkona kurdugu düzenek sayesinde havada antrenman yapma firsati olusturdu.

Merkez Dulkadiroglu Mahallesi Pinarbasi Mahallesi'nde yasayan Devlet Mercimekoglu, yüzmenin kelebek, serbest, sirt ve kurbagalama stillerinde çesitli sampiyonluklari ve dereceleri bulunan 12 yasindaki oglu Hasan Zülkarneyn Mercimekoglu'nun salgin nedeniyle antrenman yapamamasi üzerine bir çalisma baslatti.

Oglunun da yogun istegi üzerine baba Mercimekoglu, evlerinin balkonuna halat, lastik ve kumastan olusan bir düzenek tasarladi.

Balkonun asma demirlerine baglanan düzenege uzanan Hasan Zülkarneyn, burada yüzmenin bütün stillerinde antrenman yapiyor.

Bu düzenekte ayak, kafa, kol ve vücudunu çok rahat bir sekilde kullanan Mercimekoglu, adeta havada yüzerek pandemi sürecinde antrenmanlarindan geri kalmiyor.

- "Evde saglikla kalabiliyorum"

Kahramanmaras Ortaokulu 7. sinif ögrencisi Mercimekoglu, AA muhabirine, 4 yildir yüzme sporuyla ilgilendigini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü antrenörleri esliginde çalistigini ve ferdi olarak müsabakalarda yer aldigini ifade eden Mercimekoglu, Kovid-19 nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda spor salonlarinin kapandigini, kendi yas grubu için de sokaga çikma kisitlamasi geldigini hatirlatti.

Mercimekoglu, bu süreçte yüzme antrenmanlarindan geri kalmamak adina babasinin evlerinin balkonuna yaptigi düzenegin çok yararli oldugunu anlatarak, "Evde kalmak benim için güzel oldu. Hem orucumu tuttum hem de antrenmanimi yapiyorum. Yapilan bu düzenekle kelebek, serbest, sirt ve kurbagalama stillerinde yüzme antrenmani ve teknik yapabildim. Hem evde kaliyorum hem saglikla formda kalabiliyorum. Babamin yaptigi bu aletlerle antrenmanlarima devam edebiliyorum." diye konustu.

Hasan Zülkarneyn Mercimekoglu, antrenmanlarina devam ederken derslerine de çalismayi ihmal etmedigini sözlerine ekledi.

- "Bu düzenegi iyi ki yapmisim"

Esnaf olan baba Devlet Mercimekoglu da bu süreçte oglunun antrenmanlarindan geri kalmamasini istedigini söyledi.

"Bu düzenekle oglum salonda ve havuzdaki antrenmanlarin tamamini yapabiliyor." ifadesini kullanan Mercimekoglu, sunlari kaydetti:

"Antrenmansiz ve sagliksiz kalmamak adina çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Su yok havada yüzüyoruz. Havada uçan sörf yapan var, biz de havada yüzüyoruz. Bu düzenegi iyi ki yapmisim çünkü oglumun günlük 2 saati bunun üzerinde geçiyor. Bütün stilleri yapabiliyor ve çok da iyi oldugunu düsünüyorum."

Mercimekoglu, salgin süreci bittikten sonra oglunun kaldigi yerden çalismalarina devam edecegini, düzenegi de bu sefer kuvvet takviyesi için kullanacagini belirterek, "Çesitli sampiyonluklari var, bir daha Türkiye sampiyonu olsun istiyoruz." dedi.





Bölgeden 22.05.2020 10:56:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi